Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce dorinta isi indeplineste Basescu in Moldova - cetățenia Moldovei

Basescu-Timofti-imbratisati-Chisinau

Fostul presedinte Traian Basescu se afla joi intr-o vizita privata in Republica Moldova in care se intalneste cu presedintele Nicolaei Timofti. Cu ocazia aceste vizite Basescu isi va indeplini o dorinta exprimata inca de acum 2 ani - va primi cetatenia moldoveana.

Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurca, a precizat pentru Europa Libera că preşedintele Moldovei Nicolae Timofti îi va acorda fostul preşedinte român cetăţenia moldovenească.

"Întâi de toate preşedintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda această cetăţenie, în al doilea rând, sigur preşedintele Băsescu, care, cum se ştie, şi-a dorit mult această cetăţenie. Dacă ar fi să fac un comentariu de cetăţean, nu de ambasador, cu privire la acest lucru, cred că e un lucru frumos acesta, de a ne acorda reciproc cetăţenia, e un gest care, prin simbolistica lui, cimentează încă mai mult raporturile deja foarte solide şi foarte calde dintre noi", a spus diplomatul.

Cetatenia moldoveana ii va oferi posibilitatea sa candideze la functii publice in Republica Moldova, in conditiile impuse de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.