Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este ICOTI? Care sunt beneficiile și oportunitățile pentru tine?

Într-o lume concurenţială aflată într-o continuă căutare de piețe, România trebuie să acționeze rapid pentru a rămâne sau pentru a deveni competitivă în diferite domenii economice. România trebuie să îşi cunoască bine atuurile strategice, economice, sociale, iar pe baza lor să stimuleze creativitatea, inovaţia, inteligenţa, să promoveze excelenţa necesară pentru a participa la competiţia economică globală. Pe lângă instituţiile statului şi mediul de afaceri, societatea civilă şi în special tinerii trebuie să se implice în acest proces vital pentru existenţa şi dezvoltarea unei economii naţionale într-un context internaţional economic atât de dinamic.
Generația tânără dorește să i se ofere posibilitatea de a fi activă şi de a-și demonstra valoarea. Tinerii de astăzi sunt conştienţi că trebuie să fie competitivi în locuri de muncă din firme competitive, din ramuri economice naţionale competitive la nivel internaţional. Este strict necesar să ne inspirăm din exemplele ţărilor care au înțeles că programele civice economice, sociale, educative, de facilităţi fiscale dedicate generației tinere reprezintă garanția pentru prosperitatea viitoare.
În acest confext, organizaţia neguvernamentală INACO - Iniţiativa pentru competitvitate - promovează competitivitatea tinerilor prin proiectul său ICOTI - Iniţiativa pentru Competitivitate a Tinerilor - care cuprinde programe special dedicate generaţiei tinere:
  • Academia de Voluntariat este un proiect care se adresează voluntarilor pentru programe neguvernamentale. Trainingul voluntarilor are ca scop implicarea acestora în viaţa publică prin proiecte de responsabilitate economico-socială. Participarea tinerilor atrași în proiecte va reprezenta un pol de creştere a responsabilităţii sociale şi a rolului societatii civile active din România şi va asigura coordonarea de către tinerii cu experienţă a proiectelor generatoare de creştere economică şi de competitivitate.
  • Cu scopul de a pune bazele unui mediu de afaceri tânăr, inovator, axat pe competitivitate şi eficienţă crescută, INACO doreşte să dezvolte programul Primii Pași în Antreprenoriat. Avem în vedere pregătirea tinerilor cu potenţial, orientaţi spre antreprenoriat şi dezvoltare economică sustenabilă. Aceştia vor fi selectați de către o comisie de specialitate, vor fi călăuziți către excelenţa în afaceri prin cursuri, stagii de practică efectivă în cadrul companiilor şi mentorat din partea unor specialişti în economie şi a unor oameni de afaceri de succes.
  • Iniţiativa pentru competitivitatea tinerilor vrea să propună public şi idea necesităţii formării unei culturi economice încă din clasele primare. Ora de Economie pentru Copii este un proiect educativ pilot, prin care dorim sa introducem noţiunile economice primare în programa claselor 0 – IV. Proietrul vrea să contribuie la o educație economico-financiară timpurie și suținută a copiilor din România. Beneficiind de acest instrument educativ, copiii vor avea posibilitatea să se raporteze de la o vârstă fragedă, în cunoştinţă de cauză, la realitatea economică și financiară în care trăiesc prin cunoaşterea mecanismelor primare ale acesteia.
  • Think-tank-ul INACO - Iniţiativa pentru competitivitate - susţine prin programul său ICOTI dezvoltarea unui climat economic competitiv, în care tinerii sunt stimulaţi prin Programe de Mentorat realizate de specialişti de prestigiu care vor oferi consultaţii, asistenţă şi colaborare pentru perioade determinate de timp celor interesaţi. Mentoratul este un factor determinant, dinamizator în educaţia tinerilor cu capacităţi deosebite, care doresc să vizeze performanţa şi succesul în diferite domenii. Cei care vor excela în parcurgerea acestor stagii, vor putea fi mentori la rândul lor pentru alţi tineri interesaţi.
ICOTI - Iniţiativa pentru competitvitatea tinerilor - se doreşte a fi un proiect educativ, o sursă de cunoştinţe şi experienţă pentru copii, pentru tinerii voluntari, pentru antreprenorii din generaţia tânără care să îi ajute pe aceştia ca tineri cetăţeni să fie competitivi în activitatea economică, pe piaţa muncii sau în mediul de afaceri. Pentru informaţii suplimentare accesaţi site-ul nostru: http://inaco.ro/icoti/
INACO este o comunitate non-profit de profesionişti, manageri, consultanţi, analişti, experţi în domeniul economic, conectată la reţeaua de specialişti în economia de stat şi privată din România. INACO sprijină prin analiză, investigaţie, cercetare şi propunere de soluţii ridicarea nivelului de competitivitate economică al instituţiilor publice şi al mediului de afaceri.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.