Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-a transmis şeful Consiliului European noului premier: Ce trebuie să facă Mihai Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Guvernul lui Mihai Tudose a fost investit în funcţie de doar 24 de ore şi primele mesaje din exterior au apărut deja. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat vineri, într-o scrisoare de felicitare adresată lui Mihai Tudose cu ocazia numirii acestuia în funcţia de prim-ministru al României, că statul de drept şi progresele în combaterea corupţiei sunt "esenţiale" pentru ca românii să poată beneficia "pe deplin" de toate oportunităţile oferite de calitatea de membru al Uniunii, conform Agerpres.

Citește și: Vestea aşteptată de toată lumea: 'În câteva zile vom anunţa victoria finală împotriva ISISl!'

În scrisoarea postată pe site-ul Consiliului European, Donald Tusk arată că România, ca membră a Uniunii Europene şi viitoare deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE, "joacă un rol deosebit de activ în sprijinirea unei Uniuni mai puternice şi unite, precum şi a unei vecinătăţi a UE stabile şi democratice". "Am încredere că guvernul dumneavoastră va oferi României stabilitatea care să ducă la dezvoltarea în continuare a ţării dumneavoastră, precum şi a Uniunii Europene, şi că va continua să contribuie constructiv la soluţionarea provocărilor comune. Statul de drept şi progresele în combaterea corupţiei, în conformitate cu înaltele aşteptări ale societăţii româneşti şi cu valorile UE, sunt esenţiale pentru a se asigura că toţi cetăţenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunităţile oferite de calitatea de membru al Uniunii", i-a scris preşedintele Consiliului European noului premier român.

Citește și: Rusia priveşte la tot ce se întâmplă în UE fără vreo 'bucurie răutăcioasă' - Lavrov

În finalul scrisorii, Donald Tusk îl asigură pe Mihai Tudose că aşteaptă cu interes să lucreze îndeaproape şi doreşte succes şefului executivului de la Bucureşti şi noului cabinet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.