Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce înseamnă noua Strategie Anticorupţie: cum va juca DNA până în 2020/DOCUMENT

click.ro
raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a prezentat la Guvern noua Strategie Anticorupţie. Prună spune că absolut toate problemele României vin din cauza corupţiei şi că noile planuri vor ajuta ţara noastră să se dezvolte atât economic, dar şi social.

Citeşte şi: Încă o mare vedetă a fost dată afară de la PRO TV

"A fost un semnal de alarmă după ce lumea a strigat "corupţia ucide". Am obligaţie faţă de cetăţenii care au ieşit în stradă. Am vrut să livrez un rezultat bun. Am ales o cale mai grea şi am vrut să răspundem opiniei publice cu o nouă strategie anticorpţie. Adoptarea acestei strategii a fost asumată. Sunt foarte mulţumită că am atins acest obiectiv adică să o adoptăm. E asumată de întregul guvern. Aşteptările de la Justiţie sunt enorme şi legitime. Vrem o viziune de ţară pe termen lung. După patru ani de implementare vom avea rezultate notabile. Din cauza corupţiei, ţara noastră involuează. De aceea avem infrstructură proastă, domeniul medical este gratuit doar ca principiu. Nu avem şcoli. Toate problemele vin din cauza corupţiei. ", a anunţat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat vineri că lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre cetăţenii României, atrăgând atenţia că astfel de fapte "fură" de la fiecare "ceva din buzunar". "Lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre noi, pentru că viaţa ne este afectată în mod direct. Faptele de corupţie nu sunt numai infracţiuni şi atât. (...) Foarte multe fapte de corupţie rămân nepedepsite, însă în mod cert faptele de corupţie ne fură şi mie şi dumneavoastră ceva din buzunar", a afirmat Prună la prezentarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016 - 2020, adoptată în şedinţa de guvern de miercuri. Ea a spus că adoptarea Strategiei este unul dintre obiectivele asumate de actualul Executiv şi că speră ca la sfârşitul a patru ani de implementare România să aibă rezultate concrete şi măsurabile.

Consultați mai jos Strategia Națională Anticorupție:

Anexa 1

Anexa 2

Anexa 3

Anexa 4

Anexa 5

Citeşte şi: O jucătoare de tenis a fost otrăvită la Wimbledon: Poliţia a demarat o anchetă de proporţii / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.