Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce joc face Gabriel Oprea?

Octombrie 2015 – Oprea și Gigină

în mass media încep să apară detaliile unui accident ce a avut loc în timp ce o coloană oficială în care se afla Ministrul de Interne de la acea vreme, vicepremierul Gabriel Oprea, accident în urma căruia murea polițistul Bogdan Gigină.

Lumea începe să se revolte, încet, încet, protestele cresc în intensitate. Gabriel Oprea era un om hăituit, înconjurat din toate părțile: acuzații de plagiat, moartea lui Gigină, presiunile pentru a se rupe de Victor Ponta.

A venit apoi tragedia de la Colectiv. Ca un făcut, în acea seară, înconjurat de cadavre fumegând și de răniți ce urlau de durere, apărea din nou chipul lui Gabriel Oprea. A fost unul din motivele care au înfuriat opinia publică. Oamenii și-au adus aminte de Bogdan Gigină.

În timp ce se tot numărau morții de la Colectiv, a devenit evident că Oprea trebuie să dispară. A fost prima victorie a protestelor. Bucuria oamenilor la anunțul demisiei lui Oprea a fost una pur euforică. S-a tot vorbit, după acel moment, că Oprea a fost pionul principal în dărâmarea guvernului Victor Ponta. Pe principiul „maurul și-a făcut datoria, maurul poate muri„.

Octombrie 2016 – istoria se repetă. Tot cu Gigină. Tot cu Oprea.

Iată-ne la aproape un an de la tragedie. Din nou, România fierbe. Scenariul, personajele, decorul, aceleași ca în 2015. Parlamentul României, hulit de toată lumea. Gabriel Oprea, considerat cel mai vinovat om, moral măcar, de moartea luui Gigină. Din nou proteste în stradă, din nou o furie crescândă care pare să se reverse ca un tăvălug peste toți. Și toate acestea pentru că un om, Gabriel Oprea, se joacă cu nervii tuturor.

Să mă explic:

DNA a cerut încuviințarea Parlamentului pentru urmărirea penală a fostului vicepremier pentru o speță incredibilă: „omor din culpă„ în cazul Gigină. Țineți minte 3 cuvinte: Oprea – omor – Gigină ! Mixul perfect pentru un cocktail Molotov emoțional incredibil în spațiul public. Era evident că un pas greșit al Senatului ar fi declanșat furia publică.

Ceea ce s-a și întâmplat. Ce a făcut Gabriel Oprea în această situație? În loc să își dea demisia, să se pună la dispoziția procurorilor, pune gaz pe foc. În toate modurile posibile.

Fiul său scrie epistole către public în care mărturisește drama familie sale. Oprea se duce la Gâdea și se plânge că este hărțuit, hăituit. Soția e luată cu salvarea.

Așadar, al cui joc îl face Oprea?

Inclusiv toată nebunia legată de posibilitatea de a relua sau nu votul în Parlament este menită să crească nivelul furiei publice. Încet dar sigur, dacă lucrurile nu se vor tranșa astăzi, nu este exclus ca weekendul ce începe să fie unui cu proteste masive.

Iată cum maurul Oprea nu și-a terminat misiunea de anul trecut, el revine, ca o fantomă a unui trecut de care voiam să scăpăm, gata să ne marcheze și toamna acestui an. Și alegerile ce vin.

Și când te gândești că diferența dintre haos și normalitate stă, ca de obicei, în actul unilateral al demisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.