Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun

dieta

Nu degeaba se tot subliniază ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – dacă faci alegeri înţelepte, această masă îţi poate asigura toate vitaminele şi energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Potrivit unui studiu, cei care nu sar peste masa de dimineaţă sunt mult mai atenţi la ceea ce au de făcut, au mai puţine şanse să devină obezi şi au un risc scăzut de a face boli de inimă sau diabet.


Cu toate acestea, mulţi dintre cei care iau micul dejun nu ţin cont de regula "trebuie să mănânc sănătos", ci mai degrabă trebuie să mănânc repede şi, eventual, ceva care nu necesită timp mult de preparare.

Nutriţioniştii atrag atenţia însă că acest dicton, "pe repede înainte", nu este deloc sănătos şi ne oferă câteva idei pentru un mic dejun sănătos, săţios şi delicios.

1. Unt de migdale pe pâine prăjită şi fructe proaspete. Rapid, nutritiv, detoxifiant şi plin de energie. Aşa poate fi descris pe scurt acest minunat mic dejun preferat de nutriţionistul Dawn Jackson Blatner

2. Pită din făină integrală umplută cu omletă cu brânză rasă şi o mandarină. Iată, avem aşadar incluse în acest mic dejun cereale, lactate, fructe şi proteine, exact ce are nevoie organismul pentru a face faţă unei zile întregi. Acesta este meniul agreat de Elizabeth M. Ward, consultant în nutriţie.

3. Mini-pizza englezească din făină integrală asezonată cu sos de roşii, brânză mozarella semi-degresată şi puţin piper roşu, dată la foc mic la cuptor până se topeşte brânza. Joy Bauer, expertă în nutriţie şi autoare a numeroase cărţi de diete, este adepta acestui stil de a lua micul dejun.

4. Susan Mitchell, medic nutriţionist, preferă pentru micul dejun vafa umplută cu unt de arahide şi afine proaspete, alături de un pahar cu lapte / un pahar de smoothie de banane, făcut din lapte degresat, iaurt grecesc slab, banană îngheţată, 1 sau 2 linguri de seminţe de in şi 1 sau 2 linguri de migdale, gheaţă.

5. Elisa Zeid recomandă un bol de cereale cu lapte, la care se adaugă fructe proaspete de pădure şi/sau nuci sau seminţe, contribuind astfel la mărirea nivelului de energie şi la menţinerea saţietăţii pe parcursul zilei.

6. Chefir cu piure de căpşuni, completat de o omletă. Chefirul nu este suficient de săţios pentru a asigura energia necesară, însă este uşor şi suficient pentru o şedinţă matinală la sala de sport. După care puteţi mânca o omletă din care să vă luaţi proteinele necesare supravieţuirii pentru restul zilei. Monica Reinagel, prezentatoarea unei emisiuni televizate despre sănătate şi doctorandă în nutriţie, iubeşte acest mic dejun.

7. Brânză de vaci degresată cu cereale şi căpşuni proaspete. În total, cam o cană de 250 ml.

8. Rochelle Sirota preferă la micul dejun biscuiţii din ovăz cu seminţe chia şi sirop din scorţişoară şi arţar (zilele reci)/ smoothie roz (zilele toride de vară), preparat din: o banană coaptă, 2 degete de zer de proteine, o cană de afine, căpşuni şi zmeură proaspete sau îngheţate, 220 grame de lapte de migdale sau de cocos neîndulcit, o lingură de unt de cocos, o linguriţă de extract de vanilie şi o linguriţă de praf Camu camu. Toate se amestecă în blender iar peste se adaugă boabe de cacao, seminţe de in şi chia.

9. Expertul în nutriţie Angela Ginn-Meadow recomandă ovăz gătit la foc mic cu cireşe uscate, la care adăugăm seminţe şi extract de vanilie şi 2 linguriţe de miere călduţă.

10. Clătite pline de proteine făcute din: o banană foarte coaptă, 4 albuşuri de ou, o lingură de unt de arahide sau de migdale, un praf de scorţişoară, puţină esenţă de vanilie sau migdale. Toate ingredientele sunt amestecate iar aluatul astfel obţinut se toarnă cu lingura în tigaia bine încinsă, fără ulei. Clătita se ţine pe foc câte 3 minute pe fiecare parte.

Sursa: Huffington Post

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.