Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mită cerea o șefă de la CNADNR: Televizor, ochelari 3D, playstation, maşină de tuns iarba

televizor televiziune

Silvia Ciobanovschi, la data faptei director al Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi din cadrul fostei CNADNR, a cerut şi primit cu titlul de mită de la un om de afaceri mai multe obiecte, între care un televizor, o pereche de ochelari 3D şi o consolă playstation pentru ca, în schimb, să îşi îndeplinească necorespunzător atribuţiile de serviciu.

"Prin prezentul rechizitoriu vom proceda la indicarea modalităţii în care inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, având la data faptelor calitatea de director al Direcţiei Lucrări de Remediere Calamităţi din cadrul CNADNR, a pretins şi a primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, având la data faptelor calitatea de director al SC (...) SRL, un televizor (...) cu telecomandă, o pereche de ochelari 3D (...), un adaptor (...), o consolă playstation (...) cu telecomandă, un expresor de cafea (...) şi o maşină de tuns iarba (...) cu un acumulator , în valoare totală de 14.746,9 lei, pentru a-şi îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la recepţionarea unei lucrări de infrastructură rutieră al cărei beneficiar era CNADNR şi al cărei executant era o asociere de societăţi comerciale, al cărei lider era SC (...) SRL", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, scrie agerpres.ro.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

Potrivit documentului, la data de 29 noiembrie 2010, o comisie formată din mai mulţi angajaţi ai CNADNR şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, condusă în calitate de preşedinte de inculpata Silvia Nely Ciobanovschi, a procedat la recepţionarea lucrării "Consolidare DN 57B km 69+000-78+900; 82+600-97+675" executată de o asociere de societăţi comerciale.

"Anterior deplasării în teren, membrii comisiei de recepţie s-au întâlnit cu reprezentanţii societăţilor comerciale executante, cu proiectantul şi consultantul lucrării, precum şi cu ceilalţi invitaţi la hotelul-restaurant (...), aparţinând SC (...) SRL , ocazie cu care inculpata Ciobanovschi Silvia Nely i-a pretins inculpatului Staicu Nicolae Dumitru să îi fie achiziţionate şi remise bunurile mai sus menţionate, acestea fiind scrise pe un bilet alături de numărul de telefon al (...), în schimbul acestor bunuri urmând ca activitatea de recepţie a lucrării să se desfăşoare în bune condiţii pentru SC (...) SRL", se mai arată în rechizitoriu.

Citește și: DESCOPERIRE ISTORICĂ: Savanții spun că au aflat cauzele sclerozei multiple

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că numărul de telefon înscris pe bilet aparţinea soţului Silviei Ciobanovschi, cel prin care, de altfel, au fost achiziţionate o parte dintre bunurile pretinse de inculpată.

Astfel, soţul acesteia ar fi mers într-un magazin din Bucureşti, de unde a ales o parte din bunuri, restul fiind comandate online, au precizat sursele citate.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Procurorii arată în rechizitoriu că procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în cauză a fost întocmit cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că nu au fost întocmite anexele 2 şi 3, deşi au fost constatate categorii de lucrări executate necorespunzător şi categorii de lucrări neexecutate.

"Întocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în modalitatea menţionată mai sus a fost impusă membrilor comisiei de recepţie de către inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, care, în virtutea calităţii de preşedinte al comisiei, a hotărât întocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, fără completarea anexelor 2 şi 3 ale procesului verbal. Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor numărul (...) /29 11 2010 a fost înaintat apoi spre aprobare directorului general al CNADNR, fără să fie anexată la acesta nota de constatare mai sus menţionată. (...), constatând faptul că procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nu conţine date despre categorii de lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător, a procedat la aprobarea acestuia, moment de la care procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor a produs efecte juridice", precizează anchetatorii.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Silvia Ciobanovschi nu a dat declaraţii în acest dosar, ea uzând de dreptul la tăcere, au spus sursele judiciare menţionate.

Procurorii DNA Timişoara au trimis-o în judecată pe Silvia Nely Ciobanovschi pentru luare de mită.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.