Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce motive se ascund in spatele atacului de la comisariatului de la Paris

paris antitero

Bărbatul împuşcat mortal joi de poliţişti în faţa unui comisariat parizian avea asupra lui o hârtie care menţiona, în arabă, faptul că jurase credinţă şefului grupării Statul Islamic şi în care îşi justifica actul prin dorinţa de răzbunare pentru "atacurile din Siria", susţin surse apropiate anchetei.

Înainte ca informaţia privind jurământul de credinţă faţă de Abu Bakr al-Baghdadi să fie făcută publică, procurorul din Paris anunţase că pe hârtia descoperită asupra bărbatului era imprimat un drapel al SI şi era scris de mână un mesaj de revendicare în limba arabă.

Citeşte şi; Alertă în Paris după mai multe focuri de armă: Un bărbat a fost ucis / UPDATE

Bărbatul împuşcat mortal în timp ce încerca să pătrundă într-un comisariat din Paris a fost identificat şi este cunoscut de poliţie pentru un caz de furt comis în 2013 în sudul Franţei.

La momentul comiterii faptelor, bărbatul s-a prezentat ca fiind Sallah Ali şi a afirmat că nu are un domiciliu stabil. El este născut în 1995 în oraşul Casablanca, în Maroc. Amprentele lui au fost înregistrate în Fişierul automatizat al amprentelor digitale (FAED), au precizat surse apropiate anchetei.

Citeşte şi: Un nou atentat terorist: Zeci de morţi şi răniţi

Joi, chiar în ziua în care Franţa a comemorat un an de la atentatul jihadist de la redacţia Charlie Hebdo, bărbatul a încercat să pătrundă într-un comisariat din Paris, fiind împuşcat mortal de poliţie. El era "înarmat cu o armă albă' şi "cu un dispozitiv exploziv fals" şi a strigat "Allah Akbar!" în timp ce încerca să agreseze un poliţist la intrarea în comisariatul din cartierul multietnic Goutte d'Or, din nordul Parisului.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.