Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pași a făcut guvernul Sorin Grindeanu pentru absorbția fondurilor europene

fonduri-europene

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, au avut luni o întâlnire cu Corina Creţu, comisar european pentru Politica regională, în care au prezentat situaţia în privinţa absorbţiei fondurilor europene faţă de precedenta întrevedere cu oficialul UE.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, vicepremierul Shhaideh a prezentat progresul în domeniul fondurilor europene faţă de ultima întâlnire: "un grad de absorbţie de 89,2% aferent fondurilor din perioada de programare 2007-2013 şi depunerea în termenul stabilit a documentelor pentru desemnarea tuturor autorităţilor de management (30 aprilie a.c.)".

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

"Am depus spre acreditare către Autoritatea de Audit toate programele operaţionale şi sperăm ca de la 1 iulie să putem începe rambursarea de sume de la Comisia Europeană. De asemenea, se lucrează intens pentru ca sfârşitul lunii iunie să ne găsească cu marea majoritate a condiţionalităţilor îndeplinite, pentru a putea respecta ţinta de absorbţie asumată pentru anul în curs. Ne-am propus prin Programul de guvernare ca la sfârşitul anului să aducem 5,2 miliarde de euro în ţară", a declarat Sevil Shhaideh, citată în comunicat.

La rândul său, comisarul Corina Creţu a apreciat preocuparea României şi paşii importanţi făcuţi pentru accesarea fondurilor din actualul exerciţiu financiar multianual european.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Reprezentanţii celor două părţi s-au asigurat reciproc de o bună colaborare în continuare şi de susţinere pentru gestionarea în cât mai bune condiţii a fondurilor europene în România, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.