Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pot învăța noile partide din situația lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru amenințări la adresa Gabrielei Firea. Nu este ceva care să îl facă să înfunde pușcăria, dar nu este nici lipsită importanță. În definitiv, a existat o vreme când Traian Băsescu era considerat de unii ca fugind avangarda realizării statului de drept.

Citiți și: LOVITURĂ pentru Traian Băsescu: A fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Dar, se pare, criminalitatea, a însoțit îndeaproape mandatul Băsescu.

Citiți și: Traian Băsescu a EXPLODAT la România TV: Anunț FĂRĂ PRECEDENT al fostului președinte

Fratele Mircea este condamnat. Confidenta, Elena Udrea, vizată în mai multe dosare. Mai spectaculos, se află în vizorul justiției foști stâlpi ai anticorupției precum Horia Georgescu (ANI), Alina Bica (DIICOT) și Sorin Blejnar (ANAF). Vorbim de o constelație de oameni pentru care mai mulți entuziaști, formatori de opinie sau cetățenii, și-au pus la bătaie credibilitatea politică.

Desigur, nimeni nu este vinovat în ochii legii până la condamnarea definitvă. Dar, privind la statisticile parchetelor și ținând cont că vorbim de capete de acuzare multiple, este rezonabil să concluzionăm ca se vor produce o serie întreagă de condamnări.

Ce lecții putem lua de aici?

1 Cinstea și onoarea nu sunt evidente de sine. Nici carisma, nici declarațiile, nici sigiliul de aprobare al UE au SUA nu garantează nimic. Prin urmare...

2 Orice selecție trebuie să cuprindă în element de culegere de informații. Desigur, unii candidați ai noilor partide vor fi suficient cunoscuți pentru a prezenta garanții. Dar majoritatea nu. Și, de asemenea...

3 Oricât de bună va fi selecția, tot se vor strecura prin ea oameni coruptibili. Înțeleg că noile partide simt nevoia să se reprezinte ca fiind pure și curate dar... trebuie să se gândească de acum ce vor face când le vor fi arestați primii politicieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.