Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce promisiuni a făcut Klaus Iohannis în SUA pentru ca România să devină membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

presidency.ro
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că educaţia pentru pace va fi în centrul preocupărilor dacă România devine membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în perioada 2020-2021.

"În timpul mandatului ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate (n.r. - al ONU) pentru perioada 2020-2021 - desigur, dacă oferta noastră va fi de succes - România va plasa educaţia pentru pace în centrul preocupărilor. În acest sens, suntem pregătiţi să iniţiem proiecte noi împreună cu partenerii noştri şi ne vom pune expertiza şi capacitatea în serviciul scopului comun pentru o educaţie mai bună pentru toţi", a spus şeful statului, la evenimentul "Promoting pace for education. Making education for peace", organizat de România la ONU.

Citește și: Atenție, pasageri! Comisia Europeană avertizează Ryanair – ce s-a întâmplat

El a subliniat că educaţia pentru pace este o piatră de temelie pentru viziunea comună privind viitorul ţărilor şi al lumii.

Şeful statului a indicat că orice viziune pe termen lung asupra prevenirii conflictelor ar trebui să includă educaţia pentru pace.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

"Prevenirea radicalizării este mult mai eficientă dacă ne educăm copiii să înţeleagă şi să respecte diversitatea, într-un climat al drepturilor omului şi al demnităţii. Este convingerea mea puternică asupra faptului că tinerii trebuie să fie actori pentru pace. Aceştia ar trebui să fie sprijiniţi şi încurajaţi să fie curioşi, să înveţe din trecut, să practice toleranţa, să evite clişeele, să înţeleagă că diversitatea este o comoară, să lupte pentru drepturile lor, în timp ce sunt conştienţi pentru drepturile altor oameni. Implicarea tinerilor pe arena publică la o vârstă cât mai fragedă este crucială pentru dezvoltarea societăţilor noastre", a spus Iohannis.

El a subliniat că educaţia pentru pace ar trebui să fie parte naturală a curriculei şcolare.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

Şeful statului a arătat că accesul la educaţie este un drept fundamental şi că educaţia ar trebui să fie o forţă motrice pentru progresul fiecărei societăţi. În acest context, el a amintit de proiectul "România educată", arătând că una dintre concluziile acestuia vizează redesenarea modului în care sunt pregătiţi profesorii.

De asemenea, preşedintele Iohannis a menţionat că trebuie înţeleasă importanţa folosirii tehnologiilor de comunicare pentru binele comun.

Citește și: În sfârșit o poziție corectă! Vicepreședintele român al PE ia atitudine în problema Schengen .

"Această eră a conectivităţii de neimaginat şi abundenţa informaţională oferă mari oportunităţi, inclusiv pentru educaţie, dar sunt, de asemenea, riscuri extreme şi provocări, precum ştirile false, propaganda, dezinformarea şi discursul care instigă la ură. Aşadar, trebuie să le oferim tinerilor noştri uneltele intelectuale să judece singuri, să discearnă binele de rău şi scopurile legitime de extremism şi violenţă. De aceea, încurajarea gândirii critice este o componentă esenţială pentru educaţia pentru pace", a afirmat el.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, oficiali din Afganistan.

Citește și: Simona Halep, superbă la evenimentul unui brand renumit! Despre ce sponsor este vorba

Evenimentul a fost moderat de Remus Pricopie, rector al SNSPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.