Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce promite moldoveanul Vlad Plahotniuc în media străină

Reuters/Gleb Garanich

Agenția Reuters a publicat un articol despre magnatul („tycoon”) Vald Plahotniuc și despre modul în care vede acesta șansele Moldovei de a rămâne în sfera de influență europeană. Cea mai mare surpriză este sugestia că se va retrage din viața politică

„Brandul european își revine”, a declarat Plahotniuc pentru Reuters, adăugând că se va opune oricărei încercări a lui Igor Dodon de a trage Moldova în sfera rusă de influență.

„Indiferent de rezultatul alegerilor, suntem încrezători că vom fi capabili să menținem atât stabilitatea cât și traseul geopolitic al țării, anume integrarea în UE”

El a mai adăugat că se vede pe sine ca un manager de criză, că implicarea politică îi aduce mai mult pagube decât profituri, spunând că ar putea părăsi politica pentru a se dedica exclusiv afacerilor.

„Odată ce vom avea o economia mai solidă, nu mă văd în politică la infinit. Vreau să mă întorc în lumea afacerilor”, a spus Plahotniuc pentru agenția de presă.

Reuters mai notează că Plahotniuc este considerat de mulți că fiind cel mai puternic om din Moldova.

Republica Moldova se pregătește de turul doi al alegerilor prezidențiale în care se înfruntă Igor Dodon (pro-rus, anti-Plahotniuc) și Maia Sandu (pro-UE, anti-Plahotniuc).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.