Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce propuneri va face PSD la consultarile de la Cotroceni

iohannis ponta cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat luni, in urma sedintei conducerii PSD ca va propune in cadrul consultarilor de la cotroceni modificari ale legii electorale, reducerea numarului de parlamentari si repornirea activitatii Comisiei de revizuire a Constitutiei.

PSD propune un sistem parlamentar german, cu 300 de deputi, plus minoritati si 100 de senatori: "Vom propune în ceea ce privește alegerea parlamentului un sistem mixt, ori un sistem proporțional care să ducă la reducerea nr. de parlamentari în așa fel încât să fie 300 de deputați, în Senat un nr. maxim de 100, 110 senatori", a spus Ponta.

"Important e sa fie un sistem cat mai clar, cat mai simplu si cat mai just, in asa fel incat anomaliile sa nu se mai produca", a mai spus Ponta.

PSD va propune de asemnea ca toate alegerile, inclusiv cele din Diaspora sa fie organizate de AEP, iar pentru alegerea primarilor PSD nu doreste o modificare a sistemului de vot.

"Vom propune ca toate tururile de scrutin sa fie organizate de AEP, care este o institutie nepolitica. Modul de organizare sa permita prevederea numarului de persoane care participa la vot in Diaspora, in asa fel incat sa existe in viitor acces total pentru exercitarea dreptului de vot.

Pentru primari optiunea PSD este continuarea sistemului actual. Este si optiunea unanima a asociatiei oraselor si municipiilor. La CJ urmeaza sa discutam in asa fel incat sistemul sa asigure stabilitate", a spus Ponta.

Totodata Ponta va propune repornirea Comisei de revizuire a Constitutiei, precizand ca doreste ca procesul de revizuire sa fie finalizat in acest an.

"Miercuri vom propune repornirea activității Comisiei de revizuire a Constituției pe baza principiilor avute în vedere din 2013, structura acesteia – urmează să ținem cont de toate partidele", a mai spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.