Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce reglări de conturi se află în spatele încordărilor din PSD: Ce ar urmări Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Scenarii incendiare din interiorul PSD au fost prezentate de Radu Tudor în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

Citește și: Liviu Dragnea, `DESFIINŢAT` la România TV de omul lui Băsescu: 'Eşti căţeluşul lui Kovesi'

Tensiunile din PSD ascund niște reglări de conturi cu mize uriașe:

1. Liviu Dragnea este nemulțumit de lipsa de respect față de autoritatea sa în partid și a dorit un semnal de forță prin sancționarea lui Șerban Nicolae.

2. Sunt informații din partid care dau ca sigură o remaniere guvernamentală în maxim 60 de zile, fiind vizați 3-4 miniștri și secretari de stat. Lista neagră se află în mapa lui Liviu Dragnea.

3. Este posibil ca în septembrie să existe și o rearanjare de forțe în Parlament, fidelii lui Dragnea urmând să fie promovați în funcții cheie în comisii, grupurile parlamentare și conducerea Camerei Deputaților și Senatului.

4. Decizia CCR privind imposibilitatea ca Liviu Dragnea să fie premier și al doilea dosar de la Înalta Curte de Casație și Justiție îi determină pe unii lideri PSD din eșalonul 2 să-și facă deja planuri pentru șefia PSD, în cazul în care Dragnea va fi executat de justiție, iar poziția de prim ministru va fi mereu a unui alt lider PSD decât Dragnea.

5. Dacă Dragnea se mișcă rapid și își execută potențialii adversari, el mai poate controla partidul cu ajutorul președintelui executiv Nicolae Bădălau. Filiera Dragnea-Bădălau are acum putere discreționară, dar este așteptată la cotitură de alți lideri centrali și locali, care se simt deranjați de autoritarismul și aranjamentele în zona guvernamentală fără consultarea și aprobarea întregului partid.

Citește și: Liviu Dragnea face ACUZAȚII GRAVE: 'Se duce o campanie foarte bine plătită'

Aceste idei sunt cele care domină în momentul de față situația internă din Partidul Social Democrat, a arătat Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.