Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a obținuț la negocierile dintre Guvern și platformele sociale de ridesharing

La Ministerul Transporturilor (MT) a avut loc o primă discuție a membrilor Guvernului României cu reprezentanți ai platformelor sociale de ridesharing, la solicitarea acestora.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Guvernul României este interesat de crearea unui cadru legislativ pentru buna funcționare a acestor furnizori și pentru siguranța cetățenilor, beneficiari de astfel de servicii online. Totodată, Guvernul dorește să definească corect toate opțiunile de mobilitate urbană existente și, în consecintă, să asigure o aplicare echitabilă a legii.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

La discuție au participat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu și reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Partea guvernamentală și-a arătat deschiderea pentru o cât mai bună reglementare a tehnologiilor moderne în vederea dezvoltării afacerilor digitale în România, conform Programului de Guvernare 2017-2020. În acest sens Executivul a avizat favorabil proiectul de Lege privind economia de acces, aflat în dezbatere parlamentară.

Citește și: Un afacerist oltean a fost săltat de DIICOT după ce a pus mai multe tinere să se prostitueze

La rândul lor, în cadrul discuției, reprezentanții platformelor sociale de ridesharing au subliniat faptul ca prestarea acestor servicii sociale nu intră sub incidența Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, și au propus ministerelor prezente la întâlnire continuarea discuțiilor cu privire la elaborarea cadrului normativ, în conformitate cu practicile existente în Uniunea Europenă.

Reprezentanții Executivului și-au exprimat deschiderea pentru existența unui dialog constant între toate părțile implicate, privitor la reglementarea serviciilor de ridesharing, dar și la alte subiecte de interes pentru aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.