Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce scrie revista Nature despre cererea lui Ponta de a renunța la doctorat

Revista Nature, cea care a scris pentru prima oară, în urma cu doi ani și jumătate, despre plagiatul premierului Victor Ponta, a publicat, miercuri, un articol cu privire la anunțul liderului PSD de renunțare la titlul de doctor.

"Prim-ministrul român renunță la titlul de doctor, afirmând că seria de controverse, cu privire la acuzațiile de plagiat, care datează din iunie 2012, reprezintă o distragere pentru Cabinetul său", scrie Alison Abbott pe site-ul revistei Nature.

El remarcă faptul că premierul a anunțat că renunță la titlul de doctor, prin intermediul unei scrisori adresate Universității București, care a fost postată pe conturile de Facebook și Twitter cu o zi înainte, cerând retragerea distincției obținute în anul 2003.

De asemenea, Nature amintește de acuzațiile apărute în luna iunie 2012, când un denunțător anonim anunța că mai mult de jumătate din teza de doctorat a premierului reprezintă duplicat din alte publicații, fără a se menționa sursa, așa cum s-a arătat, pentru prima oară, într-un articol publicat de celebra revistă. De atunci, această chestiune a continuat să-l afecteze politic pe liderul PSD, plagiatul fiind adus în discuție, inclusiv, în campania electorală prezidențială și în contextul audierilor parlamentare care i-au vizat pe cei nouă miniștri propuși pentru viitorul Cabinet Ponta, mai scrie Nature.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.