Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se ascunde de fapt în spatele ultimei mișcări a Casei Regale. Ce a unit PSD și PNL

casa-regala.blogspot.com
regele Mihai I

Senzație ieri după ce președintele PSD a apărut la un ceai alături de custodele Coroanei României, ASR Principesa Margareta a României. Mulți s-au grăbit imediat să vorbească despre cum Casa Regală ar fi devenit agentul electoral al PSD. Ce a ascuns de fapt vizita lui Liviu Dragnea de ieri la Palatul Elisabeta?

Vezi și: Veşti proaste pentru monarhişti: 'Asistăm la sfârşitul monarhiei. Se formează a treia republică'

STIRIPESURSE.RO a aflat că de fapt liderul PSD a fost ultimul la Palatul Regal. Cu multe zile înaintea lui, mai exact în ziua de luni, co-președinții PNL au fost și ei la palat. Au fost convorbiri și cu alți lideri, dar doar liderul PSD a considerat necesar că ar trebui să fie însoțit de presă la o astfel de întâlnire.

Care e de fapt subiectul delicat ridicat de custodele Coroanei României? Un ultim gest față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Se dorește promovarea unui proiect de lege prin care Casa Regală să primească un statut juridic special (de ex. pe tipul celui al Crucii Roșii din România) - un Statut juridic recunoscut printr-o lege specială.

Ar fi un ultim gest reparatoriu au statului român față de fostul ei suveran pentru că Regele Mihai I se află într-o situație de sănătate destul de gravă și de aceea se dorește rezolvarea acestei probleme cât mai în viteză”, au declarat surse convergente din cadrul Casei Regale pentru STIRIPESURSE.RO

În aceste condiții custodele Coroanei s-a consultat cu consilieri prezidențiali, lideri de partide și oameni din Guvern pentru posibilitatea promovării în regim de urgență a unei legi speciale care să reglementeze statutul Casei Regale în România. Mai direct - se dorește prezervarea patrimoniului dobândit printr-o lege specială și s-a dorit obținerea unui consens politic pentru ca soluția să fie adoptată într-un timp cât mai scurt.

În mare există două variante de rezolvare a problemei:

1.Promovarea unui proiect de lege de către Guvernul României care să fie discutată în regim de urgență, adică cu termene mult scurtate de dezbatere și adoptare

2.Promovarea unui proiect de lege pe cale parlamentară prin acordul tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament tot în regim de urgență.

Argumentul forte invocat în permanență  de reprezentanții Casei Regale a României a fost sănătatea extrem de precare a MS Regelui Mihai I.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.