Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci pâine

paine

Consumul de pâine albă stârnește numeroase controverse, de aceea e important să ştii ce se întâmplă în organismul tău când nu o o consumi.

Fiecare gram de carbohidrați pe care îl consumi reține de trei ori mai multă apă decât greutatea lui, potrivit healthyandnaturallife.com. Pâinea albă conține o cantitate foarte mare de carbohidrați, iar organismul tău va simți imediat că nu o mai consumi. Acest aliment îți aduce unele beneficii, dar reprezintă și un pericol pentru sănătate.

În momentul în care nu mai mănânci pâine albă, vei începe să slăbești, deoarece vei scăpa de excesul de apă. Organismul depozitează carbohidrații sunt formă de glicogen, un acid lactic care reține apă.

Nu îți va mai fi foame constant!

Carbohidrații procesați din pâinea albă cresc brusc nivelul de zahăr din sânge, pentru ca apoi să îl scadă deodată. Aceste fluctuații trimit semnale greșite către creier, făcându-l să creadă că îi este foame. Ajungi, astfel, să mănânci mai mult decât ai nevoie și să te îngrași. Nu înseamnă, însă, că trebuie să renunți la pâine, ci să o înlocuiești pe cea albă cu una integrală, care îți păstrează nivelul de zahăr din sânge în limite normale.

Vei avea o digestie mai bună

Spre desebire de pâinea integrală, cea albă nu conține fibre necesare unei digestii rapide, de aceea provoacă constipație și probleme de digestie. În momentul în care o vei exclude din alimentație, vei observa o îmbunătățire a digestiei și vei avea un tranzit intestinal normal.

Sursa: unica.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.