Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se pune la cale? Americanii trimit TRUPE DE ELITĂ în România

www.onlinereport.ro
tanc american

E desfășurare mare de forțe peste Ocean! Tancuri, maşini de luptă blindate şi 4.000 de soldaţi vor ajunge în următoarea perioadă din Statele Unite în Europa de Est, automat şi în România. Va fi cea mai mare deplasare de trupe americane din ultimii 20 de ani. Operaţiunea costă 3,4 miliarde de dolari şi este parte din angajamentul pe care SUA şi l-a luat faţă de aliaţii din Est după ocuparea Crimeei de către Rusia. Forţele armate americane vor fi aici la sfârşitul lunii ianuarie, unde se vor antrena cu aliaţii europeni şi vor testa viteza de mobilizare. O echipă Digi24 a fost în Statele Unite unde a filmat pregătirile.

În Fortul Carson din Colorado au loc cele mai importante mişcări de trupe de la războiul din Irak încoace. O brigadă întreagă pleacă în Europa. Asta înseamnă peste 2.000 de echipamente militare. Doar cele 80 de tancuri Abrams cântăresc 50 de tone fiecare, anunță Digi 24.

Citește și: Șeful celui mai temut serviciu de spionaj e implicat într-un scandal IMENS: Apare numele unei VEDETE

Dragoş Sasu, reporter Digi24: „În aceste trenuri sunt cele mai puternice tancuri şi maşini blindate americane, ele vor ajunge mai întâi într-un port din Texas unde vor fi încărcate în trei nave care vor acosta mai apoi într-un port din Germania”.

În Europa de Est vor ajunge şi soldaţi americani. Ei fac parte din unitate de elită, care în 2003 l-a capturat pe fostul dictator al Irakului Sadam Hussein, ascuns într-o groaptă de lângă Tikrit, oraşul său natal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.