Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se pune la cale? SUA și aliații au început cel mai mare exercițiu militar din istoria lumii/VIDEO

nave armata razboi naval portavion

Sute de mii de soldati iau parte in acest week-end la manevre militare de proportii. Este vorba despre exercitiul Ssang Yong (Dublu Dragon), desfasurat de militari americani, australieni si sud-coreeni la Pohang, la 360 de kilometri sud-est de Seul. Calificat drept „cel mai mare exercitiu militar din istorie”, acesta are ca scop descurajarea Coreei de Nord, potrivit CNN.

300.000 de militari sud-coreeni si cel putin 17.000 de soldati americani iau parte la manevre, „care nu au scopul de a provoca”, potrivit oficialilor. Insa Phenianul a amenintat ca va lansa un 'blitzkrieg' impotriva trupelor care participa la acest exercitiu si ca va "elibera intreaga Coree de Sud", a anuntat sambata agentia oficiala de presa nord-coreeana.

Citește și: Simona Halep și Monica Niculescu, victorii la Indian Wells: Cu cine joacă în turul următor

De la inceputul manevrelor americano-sud-coreene, care in acest an sunt cele mai ample, Coreea de Nord lanseaza zilnic avertismente la adresa celor doi aliati si ameninta in special cu atacuri nucleare preventive.

Tensiunile din peninsula s-au amplificat dupa ce Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear in ianuarie, apoi un tir cu racheta cu raza lunga de actiune in februarie, incalcand mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU. Consiliul de Securitate a inasprit ulterior considerabil sanctiunile internationale care vizau deja regimul nord-coreean, cel mai izolat din lume.

Citește și: Noi detalii din SCANDALUL în care e implicat MAE: Ce acuzații au mai apărut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.