Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu armistițiul din Siria: Anunț de ultimă oră

http://www.aljazeera.com/
armata siriana

Regimul sirian şi-a anunţat intenţia miercuri de a respecta începând de joi un armistiţiu de 48 de ore la Alep în nordul ţării, al doilea oraş ca mărime din Siria unde peste 280 de persoane au fost ucise de la reluarea ostilităţilor pe 22 aprilie. "Un armistiţiu va fi pus în aplicare la Alep timp de 48 de ore începând de joi la 1.00 ora locală (miercuri 22.00 GMT)", potrivit unui comunicat al comandamentului forţelor armate publicat de agenţia oficială de presă SANA şi televiziunea de stat, citate de Agerpres.

 

Anterior în aceeaşi zi, Departamentul de Stat a anunţat că Statele Unite şi Rusia au convenit să restabilească armistiţiul între regim şi rebeli în provincia Alep şi oraşul cu acelaşi nume supus de la 22 aprilie unor lupte intense.

 

Un calm precar domnea, în timpul zilei de miercuri, în oraşul divizat între sectoare controlate de rebeli şi sectoare proregim, după bombardamente nocturne consecutive şi lupte grele marţi, cele mai violente după mai mult de un an, potrivit unui ONG sirian.

 

Washingtonul şi Moscova au negociat de la începutul săptămânii o reînnoire a acordului de încetare a ostilităţilor care a fost respectat timp de mai multe săptămâni de la intrarea în vigoare la 27 februarie.

 

Statele Unite sprijină rebeliunea, în timp ce Rusia susţine regimul lui Bashar al-Assad în acest conflict devastator care a făcut peste 270.000 de morţi din martie 2011.

 

De la reluarea ostilităţilor la Alep pe 22 aprilie, 284 de persoane, dintre care 57 de copii şi 38 de femei, au fost ucise în violenţele marcate de raiduri aeriene intensive ale regimului şi bombardamente cu artileria grea ale rebelilor, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), aminteşte France Presse

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.