Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu preţul apartamentelor din Bucureşti: Specialiştii anunţă totul

apartamente blocuri

Preţurile de vânzare ale apartamentelor din Bucureşti nu se vor modifica în următoarele luni, nici în sus, nici în jos, nivelul actual fiind o reflectare corectă a realităţii, este de părere Alexandru Pricop, managing partner al Coldwell Banker. ”Un preţ mediu corect nu ar trebui să depăşească 1.000 euro pe metru pătrat”, a mai spus el.

Citeşte şi: Statul Islamic a dat lovitura Rusiei: Putin se va înfuria când va afla totul / VIDEO

În prezent, piaţa imobiliară este în stand-by, cumpărătorii şi vânzătorii aşteptând clarificarea efectelor legii dării în plată, decizia băncilor cu privire la nivelul avansului pentru credite şi reluarea programului Prima Casă. Chiar şi aşa, există dezvoltatorii care vând off plan, în momentul în care au autorizaţia de construcţie pentru locuinţe. "Sunt dezvoltatori care vând off plan, direct de pe hârtie, după ce au obţinut autorizaţia de construire. Sunt investitori care cumpără pentru a închiria apoi şi obţin randamente de 5-6%, mai bune decât dobânda la un depozit bancar", spune Pricop.

Citeşte şi: TEROARE la Campionatul Naţional de viteză: Zeci de spectatori, aproape de moarte / VIDEO

Practic, există cumpărători pentru toate categoriile de locuinţe, şi în blocuri vechi, şi în cele noi. La blocurile vechi, vânzătorii sunt de multe ori familiile care au un apartament de 3-4 camere şi îl vând pentru a cumpăra două mai mici, fie cei care vor un upgrade şi se mută la casă sau într-un bloc nou. În schimb, blocurile noi sunt preferate de familiile tinere, cu venituri de peste 1.500 euro, angajaţi de obicei în corporaţii şi care aleg locuinţa fie aproape de locul de muncă, fie lângă metrou. "Sunt mulţi care au cumpărat în sud, pe fondul preţurilor mai mici, dar profită de metroul spre Pipera. De obicei oamenii se mută în aceleaşi zone în care au stat şi înainte, fiind vorba şi de obişnuinţă, dar şi de preţuri, cu diferenţe între cartiere", spune Pricop, În prezent, piaţa imobiliară nouă are o valoare de 500 milioane euro în Bucureşti şi un miliard de euro în România, conform mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.