Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu sancțiunile împotriva Rusiei: Anunț de la Berlin

rusia germania

O ridicare a sancţiunilor împotriva Rusiei este posibilă 'gradual' dacă se realizează rapid progrese în aplicarea acordurilor de la Minsk privind conflictul ucrainean, a declarat vineri şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, citat de AFP.

 

'Sper că până la finalul lui iunie se vor înregistra progrese (...) Vom vedea dacă putem reduce gradual sancţiunile sau dacă trebuie să menţinem măsurile actuale', a declarat ministrul pentru presa din Tallinn.

 

'Dacă nu există progrese, de asemenea va fi necesară o evaluare', a spus el, adăugând că 'scopul nostru este nu de a menţine sancţiunile, ci de a soluţiona conflictul'.

 

Noile declaraţii ale şefului diplomaţiei germane au loc după afirmaţiile sale de la Vilnius şi Riga, conform cărora menţinerea sancţiunilor va fi 'mai dificilă' în acest an, din cauza 'unei rezistenţe sporite' a unor ţări membre.

 

'Suntem conştienţi de faptul că rezistenţa în UE faţă de prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei a sporit', a declarat Steinmeier într-un interviu difuzat joi de agenţia de presă baltică BNS, în ziua începutului vizitei sale la Vilnius.

 

Sancţiunile europene care afectează băncile, sectoarele apărării şi al energiei expiră în iulie. Prelungirea lor impune un vot unanim şi acest dosar va face obiectul discuţiilor în iunie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.