Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu sediul DNA: Anunțul venit de la Guvern

DNA

Hotelul Triumf nu este alocat unei instituţii anume, iar la Secretariatul General al Guvernului există cereri de spaţii de la mai multe instituţii, inclusiv de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, marţi, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat dacă Hotelul Triumf va fi dat DNA, pentru a fi folosit ca sediu, Liviu Iolu a răspuns: "A trecut Hotelul Triumf din proietatea privată a statului în proprietatea publică a statului. În acest moment nu este alocat unei instituţii anume. Există cereri de la instituţii, inclusiv de la DNA, către Secretariatul General al Guvernului prin care cer spaţii, dar în acest moment nu există o Hotărâre de Guvern care să aloce acest spaţiu unei instituţii anume. Acest lucru se va lua prin Hotărâre de Guvern, în cadrul Guvernului, deci dacă se va ajunge acolo. Deocamdată avem cereri din partea mai multor instituţii şi hotelul a trecut doar din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului". Precizarea purtătorului de cuvânt al Executivului a venit după ce Guvernul a decis marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis Agerpres, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS), a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS. Decizia Executivului a fost luată din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituţiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spaţiu, fie îşi desfăşoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuşi în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităţilor lor, după cum se precizează în comunicat. De asemenea, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent, se mai arată în comunicat citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.