Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce site-uri de știri preferă liderii politici din România

Mai marii politicii dâmbovițene au deja o oarecare experiență în lumea virtuală. Se întrec în numărul de aprecieri și distribuiri, unii lasă la vedere toate comentariile, pentru a puncta la capitolul fair-play, în vreme ce alții păstrează doar comentariile pozitive, alegând să se prezinte cu o imagine „imaculată”.

Bineînțeles că toți acești politicieni folosesc platforma virtuală ca pe un mijloc de apropiere față de potențialii votanți. Când e nevoie de multe aprecieri recurg la poze cu familia, cu copiii sau cu animalele de companie. Dar are și Facebook-ul latura lui serioasă, acolo unde politicienii recurg la distribuirea de articole de pe diverse site-uri de știri și analize, materiale care bineînțeles că se pliază pe atitudinile lor publice.

Vom vedea în continuare care sunt site-urile preferate ale celor mai importanți lideri politici din România, calculând numărul de distribuiri de pe fiecare platformă, în ultimele 30 de zile.

Site-ul preferat de Liviu Dragnea în ultimele 30 de zile este Wikipedia.org, distribuind două materiale de pe această platformă. În rest, președintele PSD nu pare un împătimat al distribuirii de articole de presă. Acesta a mai postat un articol de pe site-ul oficial al PSD.

Site-ul preferat de Alina Gorghiu în postările de pe Facebook este Mediafax. Copreședintele PNL a distribuit în ultimele 30 de zile două materiale de pe această platformă. În rest, pare că aceasta cântărește cu grijă site-urile de pe care distribuie articole, pentru a păstra un oarecare echilibru. Astfel, Alina Gorghiu a mai distribuit în ultima lună câte un articol de pe următoarele platforme: Roaep, România educată, Hotnews, News.ro, Ziare.com, ȘtiripeSurse, PNL.ro și Agerpres.

În cazul lui Nicușor Dan, Hotnews este de departe platforma preferată pentru distribuiri de materiale, cu 6 share-uri în ultimele 30 de zile. Pe locul doi se situează platforma digitală a postului tv Digi24, de pe care a distribuit două materiale. Tot câte două articole a distribuit și de pe platformele Mediafax și Gândul.

*Acesta are și 5 distribuiri de pe site-ul său personal, Nicusordan.ro, dar nu l-am inclus în calcul din motive evidente.

Călin Popescu Tăriceanu nu este un adept prea mare al distriburii de articole de pe marile site-uri din România. În ultimele 30 de zile, acesta a distribuit un singur material, de pe blogul lui Ion Cristoiu. Destul de convenabil, dacă ar fi să judecăm după primul paragraf al articolului:

De ce a refuzat Codruța Kovesi să ancheteze cea mai mare Afacere de corupție din Istoria României? Pentru că era ocupată să-i găsească lui Călin Popescu Tăriceanu o pricină!

Victor Ponta se află într-o situație diametral opusă față de cea a prietenului Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este mare amator de distribuit articole de presă. În ultimele 30 de zile, Victor Ponta a distribuit materiale de pe 20 de site-uri diferite. ȘtiripeSurse este site-ul preferat de fostul prim-ministru, cu 14 materiale distribuite, urmat de Dcnews cu 10 materiale și de EVZ cu 5.

Observăm astfel tehnici diferite de manifestare în mediul online a principalilor lideri politici. De la Tăriceanu și Dragnea, care preferă texte proprii în dauna celor de pe site-urile de știri, la Alina Gorghiu care caută să păstreze un echilibru în rândul publicațiilor de pe care preia materialele. Continuăm cu Nicușor Dan și Victor Ponta care aleg să distribuie articole într-un ritm net superior celorlalți politicieni analizați și încheind cu un Vasile Blaga ca și inexistent în mediul virtual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.