Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spun arabii despre Statul Islamic: Teroriştii se vor înfuria (sondaj)

isis arme

Tinerii arabi nu cred ca gruparea terorista Daesh (Statul Islamic) va reusi si nici nu cred in instaurarea unui califat, sunt rezultatele unui sondaj. Ascensiunea gruparii Stat Islamic (SI) este perceputa ca fiind principala provocare de catre tinerii lumii arabe, care considera, de asemenea, ca stabilitatea tarii lor este mai importanta decat democratia, potrivit rezultatelor unui sondaj dat publicitatii marti.

Citeşte şi: Situaţie fără precedent într-un oraş: Motivul pentru care ar putea rămâne fără agenţi de circulaţie

In timp ce trei tineri arabi din patru se declara 'ingrijorati de ascensiunea Daesh' (acronimul arab al SI), 'doar unul din sase crede ca gruparea terorista va reusi' in proiectul sau de a instala un 'califat' viabil, adauga studiul. Sondajul a fost realizat in perioada 11 ianuarie - 22 februarie de Penn Schoen Berland, institut de opinii cu sediul in SUA, pe un esantion de 3.500 de arabi, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, in sase monarhii din Golf si 10 alte tari arabe, printre care Egiptul, Irakul, Yemenul, Libia si Tunisia. Potrivit studiului, un sfert dintre intervievati considera ca somajul este 'principala' cauza care ii face pe tineri sa se ralieze organizatiei SI, care este formata din zeci de mii de combatanti si face ravagii in Siria si Irak, precum si in alte tari precum Libia si Yemen.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a Tribunalului: Ce se întâmplă cu un apropiat al lui Victor Ponta

La cinci ani de la inceputul primaverii arabe, majoritatea tinerilor intervievati sunt de parere ca stabilitatea tarii lor trebuie sa prevaleze asupra reformelor democratice, aflate in centrul revendicarilor in timpul revoltelor din mai multe tari arabe, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Simona Halep dusă, de urgenţă, la SPITAL: 'E o durere mare'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.