Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spun sondajele înaintea alegerilor prezidențiale din Polonia

alegeri

Cu trei zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Polonia, un sondaj publicat joi prezice victoria conservatorului Andrzej Duda cu 48% din intentiile de vot, în fata presedintelui în exercitiu Bronislaw Komorowski, creditat cu 44% dintre sufragii, relateaza vineri AFP.

Conform sondajului, realizat în perioada 14-20 mai de Institutul CBOS în rândul a 1.048 de persoane, 5% dintre alegatorii care si-au declarat intentia de a vota au afirmat ca sunt indecisi si 2% doresc sa dea un vot în alb.

Cu toate acestea, un alt sondaj realizat pe 18 mai de Institutul Millward Brown si publicat marti prezinta o tendinta opusa: 47% din voturi pentru Komorowski si 44% pentru Duda.

În primul tur al alegerilor prezidentiale din 10 mai, Andrzej Duda, 43 de ani, candidatul partidului conservator populist de opozitie al lui Jaroslaw Kaczynski, Dreptate si Justitie (PiS), a creat surpriza devansându-l pe presedintele Komorowski, 62 de ani, considerat favorit în sondajele anterioare.

Andrzej Duda a obtinut 34,76% din voturi fata de 33,77% pentru Komorowski, aflat în functie din 2010 cu sprijinul partidului de guvernamânt de centru-dreapta Platforma Civica (PO).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.