Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Alina Gorghiu despre alianța cu Partidul lui Mircea Geoană

pnl gorghiu blaga

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că protocolul încheiat cu PSRo vizează formarea de majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegerile locale din iunie, ea menţionând că liberalii doresc să încheie astfel de documente şi cu partidele care reprezintă curentul ecologist.

"Pornim de la ideea de respectare a transparenţei, pentru că puteam să facem discuţiile cu domnul Geoană, cu partidul domniei sale fără să facem public nimic, având în vedere că (...) vorbim de coagularea de majorităţi în consiliile locale şi în consiliile judeţene. Dar, ni se pare firesc să spunem publicului exact ce urmează să facem, cu cine urmează să facem. Chiar nu ştiam că atingem un punct nevralgic pentru majorităţile locale şi majorităţile în consiliile judeţene într-aşa măsură încât, înainte să discutăm noi în BPN, înainte să fie semnat acest document, înainte să fie anunţat public, şi domnul Tăriceanu şi domnul Dragnea au sărit nemulţumiţi în sus că facem acest demers. Dacă era un lucru care nu-i deranja, nu văd de ce ar fi criticat acest document. Este un lucru care nu are niciun document ascuns, este cât se poate de transparent, demersul este pentru majorităţi în consilii locale şi consilii judeţene", a spus Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional, unde s-a decis cu un vot împotrivă semnarea protocolului cu PSRo.

Liderul PNL a precizat că protocolul cu PSRo este semnat de ea, Vasile Blaga şi Mircea Geoană. "Este semnat acest protocol la sfârşitul BPN ca urmare a votului colegilor noştri. Domnul Geoană şi-a făcut formalităţile în structurile de conducere încă de ieri", a explicat Gorghiu. Ea a precizat că liberalii doresc să încheie astfel de protocoale şi cu partidele ecologiste. "Vom genera demersuri, am mandatat câţiva colegi, care vor iniţia discuţii cu curentul ecologist din România în aceeaşi idee. Vom vedea în ce măsură se va concretiza acest demers", a arătat Alina Gorghiu. La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că protocolul cu PSRo nu vizează realizarea unei alianţe. "Nu vom încheia nicio alianţă electorală. Eu văd dimpotrivă grabă mare din partea cealaltă, a fostului arc guvernamental unde chiar sunt semnate protocoale de alianţe în alegeri. Nu văd nicio grabă, dimpotrivă", a spus Blaga. El a susţinut că protocolul este unul reciproc avantajos pentru PNL şi PSRo. "Avem un protocol foarte, foarte simplu post alegeri. Câţi consilieri au de atâţia vom ţine seama", a punctat Vasile Blaga, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.