Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Angela Merkel despre alegerile din Grecia

merkel

Cancelarul german Angela Merkel se asteapta ca viitorul guvern de la Atena sa respecte angajamentele asumate pâna în prezent de Grecia în materie de reforme economice si austeritate bugetara, a declarat luni Steffen Seibert, purtatorul de cuvânt al sefei executivului german, citat de AFP.

''Pentru noi este important ca masurile noului guvern sa vizeze continuarea relansarii economice a Greciei, ceea ce presupune ca angajamentele asumate sa fie respectate'', a afirmat Seibert, într-o conferinta de presa.
Noul premier al Greciei va fi liderul formatiunii de stânga Syriza, Alexis Tsipras. Dupa anuntarea rezultatelor sondajelor la iesirea de la urnele de vot, Tsipras a declarat ca cei cinci ani de austeritate, ''umilinte si suferinta'' impusi de creditorii internationali s-au încheiat odata cu victoria partidului sau în scrutinul legislativ desfasurat duminica.
Dupa numararea a 99,9% dintre voturile exprimate, Syriza a obtinut 36% din sufragii si ar urma sa detina 149 (cu doua mai putine decât majoritatea absoluta) din cele 300 de locuri în parlamentul de la Atena, în timp ce Grecii Independenti (care au obtinut 4% din voturi) vor avea 13 mandate parlamentare.
Partidul Noua Democratie, al premierului în exercitiu Antonis Samaras, a obtinut 27,8% din voturi, iar pe pozitia a treia s-a plasat formatiunea nationalista Zori Aurii, cu 6,28% din sufragii.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.