Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Comisia Europeană despre liberalizarea vizelor Turciei

ue turcia

Uniunea Europeană şi Turcia au avut convorbiri constructive privind condiţiile pentru liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci şi experţi UE vor vizita Ankara săptămâna viitoare pentru a lucra pentru îndepărtarea ultimelor obstacole în cadrul acestui proces, a arătat vineri prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, relatează Reuters.

 

Potrivit unui mesaj difuzat de acesta pe Twitter după convorbiri cu ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, şi ministrul pentru afaceri europene, Omer Celik, cei doi au împărtăşit 'o determinare comună pentru a depăşi ultimele obstacole pentru liberalizarea vizelor'.

 

Declaraţia sa optimistă este în contrast cu avertismentele publice ale preşedintelui Tayyip Erdogan, potrivit cărora Turcia nu-şi va schimba legea anti-terorism pentru a îndeplini criteriile UE, punând în discuţie viitorul acordului UE-Turcia pentru a opri migraţia ilegală.

 

Bruxelles-ul a promis liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci în UE în schimbul opririi afluxului ilegal de migranţi către bloc, după ce mai mult de un milion au ajuns în UE din Turcia, anul trecut. În timp ce Europa doreşte ca acordul să funcţioneze, insistă de asemenea ca Ankara să întrunească 72 de criterii, între care modificarea legilor antiteroriste conform standardelor europene, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.