Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Dacian Cioloş despre intrarea României în Schengen: 'Nu ne milogim'

enational.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seară, că România trebuie să îşi susţină punctul de vedere referitor la aderarea la Spaţiul Schengen pentru că a făcut eforturi pentru a se integra în această zonă.

"Am auzit discuţii în România 'de ce să ne mai batem noi sau să ne milogim pentru Schengen, atât timp cât alţii, dimpotrivă, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spaţiul Schengen e un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o întâlneşte problematica, discuţia aceasta. România a făcut eforturile de integrare în Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. Eu cred că România trebuie să vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent că e vorba de spaţiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a spus Cioloş la ambasada României din Belgia, în contextul în care merge miercuri într-o vizită oficială în Olanda, unde va discuta şi tema Schengen.

El a adăugat că România a sugerat de multă vreme o integrare în trepte la spaţiul Schengen. "Prima aderare, cu spaţiul aerian, poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen. Dincolo de decizia care la un moment dat se va lua, eu sunt convins, e important să fim prezenţi în mod activ la toate aceste discuţii şi să ne susţinem punctul de vedere", a explicat Cioloş, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.