Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Gabriela Firea despre amânarea alegerilor locale: Răspuns dur pentru contestatari

Gabriela Firea Metrorex 4

Amânarea alegerilor este o marotă a celor care nu au capacitatea de a propune soluţii pentru bucureşteni, pentru a-i convinge să le acorde votul, consideră candidatul Alianţei PSD+UNPR, Gabriela Firea, care a adăugat că semnăturile sale sunt în regulă.

"Listele de semnături din partea susţinătorilor mei au fost întocmite cu foarte multă seriozitate şi au fost verificate şi răs-verificate de colegii mei, tocmai pentru că vreau să am o campanie curată. La un partid de talia PSD strângerea unor astfel de semnături nu a fost niciodată o problemă. Am strâns mereu mult mai multe decât a fost nevoie, pentru că am avut mulţi simpatizanţi care au dorit să susţină candidaţii partidului. Doamna Macovei vrea să îndepărteze cursul acestei campanii de la discutarea soluţiilor pentru bucureşteni şi creează teme false. Dacă avea indicii temeinice cu privire la cele afirmate, nu văd de ce nu a contestat candidatura mea în termenul prevăzut de lege şi vine acum şi aruncă astfel de mizerii. Semnăturile mele au fost verificate de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, iar în urma verificărilor s-a constatat că totul e în regulă. Drept urmare, candidatura mea a fost validată. Asta înseamnă că semnăturile au fost corecte", a precizat Firea, pentru Agerpres.

 

Potrivit acesteia, ar trebui să se termine cu "joaca de-a amânatul alegerilor". "Eu cred că trebuie să terminăm cu joaca asta de-a amânatul alegerilor. Bucureştiul are nevoie de un primar legitimat prin vot, cât mai repede. Interimatul PNL a adus deja prejudicii, prin pierderea unor fonduri disponibile pentru finalizarea noului Spital de copii 'Victor Gomoiu' sau pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Astea sunt problemele reale ale bucureştenilor, nu poveştile doamnei Macovei", a adăugat Gabriela Firea.

 

Preşedintele M10, europarlamentarul Monica Macovei, doreşte amânarea alegerilor locale în Bucureşti, pe motiv că nu este îndeplinită premisa unui scrutin corect.

 

"În Bucureşti, nu este îndeplinită premisa unor alegeri corecte, ar trebui amânate. Din moment ce PSD şi PNL sunt iertate de datorii, din moment ce avem deja liste de semnături pe care apar morţi, adică sunt liste fictive la PNL, PSD şi la alte partide, nu este deloc îndeplinită premisa unor alegeri corecte în Bucureşti. Am avut cele 25 de liste de la PNL şi o persoană care a spus că a fost pusă să imite semnăturile, pentru că le copiază de pe listele electorale, avem un bloc întreg în care s-a dus Poliţia şi a constatat că nu semnase nimeni pe lista lui Firea, dar apărea ca semnat pe lista lui Firea şi alte cazuri care au apărut acum recent, că pe liste se găsesc morţi. Dacă doar le scoatem numele acestora şi mergem mai departe, n-am făcut nimic. La următoarele alegeri se va încerca acelaşi lucru, doar că se vor mai pune 1.000 de nume de rezervă. Soluţia este să fie anulate aceste liste şi să fie puricate la sânge, iar alegerile în Bucureşti să fie amânate. Şi să fie redus numărul de semnături de susţinere", a scris marţi Monica Macovei, pe Facebook.

 

Potrivit acesteia, numărul de semnături - aproximativ 20.000 - "este prohibitiv pentru partidele noi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.