Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune George Maior despre vizita lui Dacian Cioloş în SUA

george maior

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a calificat marţi vizita premierului Dacian Cioloş în Statele Unite ale Americii drept "un pas foarte important în evoluţia" parteneriatului strategic al României cu SUA.

 

"Consider că această vizită a putut prilejui aprofundarea unor teme importante actuale ale acestui parteneriat, fie că vorbim de securitatea României, fie că vorbim de relaţia economică dintre SUA şi România. Au fost întâlniri foarte importante, care au ocazionat discuţii consistente pe toate aceste teme. Cred că putem afirma fără a exagera că a fost un pas foarte important înainte în evoluţia acestui parteneriat, care nu este un element static în politica noastră externă şi de securitate. Îi mulţumesc domnului premier pentru felul în care a abordat probleme stringente ale relaţiilor bilaterale dintre România şi SUA în acest context", a afirmat Maior, la o întâlnire cu comunitatea românească din zona Washingtonului, la care a fost prezent, la invitaţia ambasadei, premierul Dacian Cioloş, conform Agerpres.

 

Ambasadorul George Maior a afirmat totodată că, la Washington, există "o comunitate extrem de influentă, extrem de diversă, bine inserată în structurile americane, în diversele medii intelectuale politice, economice, din această ţară (...) şi întotdeauna interesată de evoluţiile din România".

 

Maior l-a asigurat pe premier că relaţia strategică cu SUA este pentru el, personal, "o chestiune vitală în ceea ce priveşte evoluţia securităţii României şi a prosperităţii acestei ţări".

 

La întâlnirea găzduită de Ambasada României la Washington au participat peste 150 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.