Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ion Cristoiu despre demiterea şefului ANAF: 'A fost dat afară de binomul SRI-DNA'

iohannis ciolos

Jurnalistul Ion Cristoiu ia atitudine după demiterea fostului şef al ANAF, Gelu Diaconu. Ziaristul spune că acesta a fost dat afară de binomul SRI-DNA. "Nu demisionezi, cum ți-a zis Dacian Cioloș ?! Te demisionează Binomul SRI- DNA!. Toate guvernările, dar absolut toate, au venit cu făgăduiala că nu vor înlocui oamenii fostei guvernări cu oamenii noii guvernări. Și toate, dar absolut toate, au debutat prin a da afară pe oamenii fostei guvernări pentru a-și aduce oamenii ei. Din acest punct de vedere, nici o noutate în demiterea sau forțarea demiterii procurorului general, Tiberiu Nițu, a șefului ANAF, Gelu Diaconu, a șefului DGPI, a șefului Jandarmeriei și a șefului IGSU", spune Cristoiu.

Citeşte şi: Veşti proaste de la meteorologi: Cum va fi vremea în acest weekend

Jurnalistul nu a scăpat ocazia de a-i pune la zid şi pe Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş. "Dacian Cioloș e premierul Guvernului personal al lui Klaus Iohannis, primul guvern personal din Istoria modernă a României după cele ale lui Carol al II-lea. În calitatea sa de umil slujbaș al Majestății Sale de la Cotroceni, el trebuie să-i dea afară pe oamenii lui Victor Ponta și să-i aducă la putere pe oamenii lui Klaus Iohannis.

Astfel, nu va trece mult și vom avea nu numai un Guvern personal, dar și o țară personală a lu Klaus Iohannis. Și pentru că Klaus Iohannis nu poate trăi weekendurile dacă nu merge la Sibiu, să joace table cu amicii, vom avea și o autostradă personală, București- Sibiu, pe care va circula cu alai de lumini doar Majestatea Sa. Noutatea în cazul lui Diaconu o constituie felul în care a fost dat afară. La venirea unor noi premieri, unii înalți funcționari, știind că vor fi dați pînă la urmă afară, se prezentau ei cu demisia. Alții, care nu înțelegeau nimic din viață, se încăpățînau să rămînă în funcție. Pînă la urmă însă erau dați afară.

Citelte şi: Un fost membru CSM aruncă bomba: 'Judecătoarea Camelia Bogdan era incompatibilă'

Șmecheria la care se apela era campania de presă în multe cazuri, iar în unele, protestele colectivului condus de indezirabil. Nu de puține ori împotriva indezirabilului se ridicau sindicatele. Șefia ANAF e un punct strategic cheie pentru orice nou regim. Prin ANAF sunt controlate ziarele și televiziunile, dar mai ales sunt puse să cotizeze firmele. Nu dai bani pentru campania electorală a partidului ? Vine ANAF și-ți închide mustăria.

Nimic nou în faptul că șeful ANAF a fost schimbat. Ziarele și televiziunile Partidului Meu, zis și PNL, vor fi ocolite de noul șef. Cele care cutează să critice PNL sau Doamne ferește! pe Klaus Iohannis și pe Răvășitoarea sa Consoartă, se vor trezi pe cap cu valuri de controale ale ANAF", crede Cristoiu.

Ion Cristoiu demască totul.  "Noutatea e dată de șmecheria la care s-a apelat acum pentru a-l schimba pe Șeful ANAF. Ca și în cazul Procurorului General (altul care nu se dădea dus!), a intervenit Binomul SRI-DNA, cel care, de fapt, va și alege anul acesta primarii din marile orașe și noul Parlament al României. Cine spune asta Cum cine spune? Însuși Dacian Cioloș!

Citește și: Moment istoric: Papa Francisc și Patriarhul Rusiei s-au întâlnit pentru prima dată de la Schismă

Miercuri, 10 februarie 2016, Gelu Diaconu e pus sub acuzare de DNA în dosarul Mădălin Voicu. Seara, ministra Finanțelor în guvernul de stewardese pe cursele low cost Bruxelles-București, îi cere lui Gelu Diaconu demisia. Așa era piesa. Mai întîi ministra și mai apoi premierul care, vezi Doamne! n-avea ce face, odată ce s-a pronunțat și ministra.

Vezi şi: Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat

Dacian Cioloș, despre al cărui oportunism funciar spune totul faptul că pentru a rămâne Comisar european și în noua Comisie s-a dus la Președintele Comisiei Europene și i-a zis că dacă e nevoie se înscrie la Socialiști, la Verzi, la Galben Albaștri, nu contează, la orice partid, numai să fie mai departe comisar, se dă șmecher. Adică el murea să fie mai departe șef la ANAF omul lui Ponta, dar dacă s-a ivit dosarul de la DNA, n-are încotro, trebuie să-l demită. V-ați prins cum a funcționat în premieră darea afară a unui om al fostei Guvernări? S-a crezut că Gelu Diaconu va înțelege că trebuie să lase locul altuia. Văzînd că nu pricepe, a intrat în joc Binomul SRI-DNA, Poliția Politică prezidențială. S-a scos de la dospit dosarul lui Mădălin Voicu prin care era agățat Gelu Diaconu. Marți s-a lucrat din greu la el. Pentru a face și convingătoare demiterea lui Gelu Diaconu, s-a cerut arestarea lui Mădălin Voicu. Bietul Mădălin Voicu are dreptate cînd spune că el e doar urs în chestia asta! Cine să-l asculte?", a spus Cristoiu.

În final, jurnalistul lansează un avertisment dur la adresa PSD-ului. "Rînd pe rînd, liderii PSD, primarii cu șanse în primul tur vor fi arestați preventiv în aplauzele colegilor lor încă nearestați. Pînă cînd nu va mai fi în PSD cine să aplaude arestările preventive ale celor din PSD!", a încheiat jurnalistul.

Citeşte şi: Dezvăluiri de senzaţie ale Oanei Stancu de la Antena 3: Cum vrea să se îmbogăţească un demnitar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.