Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune mitropolitul Ardealului despre vizita lui Iohannis la Catedrala Ortodoxă din Sibiu - AUDIO

laurentiu streza

Preşedintele Klaus Iohannis va participă, dumnică, 4 ianuarie, la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Slujba va fi oficiată de mitropolitul Ardealului, Î.P.S. Laurenţiu Streza. Acesta a comentat vizita preşedintelui, printr-o scurtă declaraţie pentru stiripesurse.ro.

"Este iniţiativa dânsului. Noi nu avem nicio sărbătoare. Este o duminică obişnuită şi a dorit să participe la slujba de la Catedrala Mitropolitană. Nu trebuie să cred eu nimic. Ce crede dânsul. Noi ne bucurăm, este cel mai înalt demnitar din stat. Fiecare, la rândul lui, a fost cinstit cum s-a cuvenit. De la primul preşedinte şi până la cel actual. Nu de mine depinde absolut nimic", a declarat mitropolitul.

Întrebat ce părere are despre petiţia online prin care se cerea convertirea lui Iohannis la ortodoxie, pentru a putea fi pomenit în timpul slujbelor, Î.P.S. Laurenţiu Steza a mai declarat: "Nu pomenim pe nimeni cu nume. Când pomeneşti pe conducătorii ţări, pomeneşti pe toţi. Pe toţi demnitarii, pe toţi dregătorii, pe toţi din armata ţării. Nu pomeneşti nominal. Când omul face un pas spre tine, comentăm. El e în vacanţă în Sibiu, unde îşi are domiciliul, şi vine în vizită la catedrala noastră, unde a mai fost, nu e prima dată. Nu avem ce să pregătim nimic, liturghia e aceeaşi. E un lucru frumos şi ne bucurăm, nu e o senzaţie extraordinară care se va termina cu nu ştiu ce declaraţii. Din contră, e o cinstire reciprocă. Întotdeauna, toţi am ştiut să cinstim pe cei pe care i-a ales poporul. Pentru noi este o bucurie şi îl primim cu bucurie. Dacă dăm cinste altora, suntem cinstiţi şi noi, dacă nu, nu."


Audio recording >>

Preşedintele Klaus Iohannis este creştin lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România. De Crăciun, Iohannis a participat la o slujbă într-o biserică catolică din Sibiu. Soţia da, Carmen, este credincioasă greco-catolică.

Vezi şi: Klaus Iohannis, semnal important pentru Biserică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.