Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune noul premier din Basarabia despre România: 'Ne leagă asta'

moldova parlament

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat că dacă guvernul său va fi votat de parlament, una dintre primele vizite oficiale pe care le va întreprinde va fi la Bucureşti. El a mai afirmat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, că Republica Moldova este favorizată să aibă în vecinătatea sa vestică România, 'ţară de care o leagă multe lucruri, inclusiv aceeaşi limbă', informează Timpul.md.

'Deja am avut foarte multe discuţii cu colegii din România. Urmează, dacă suntem votaţi în parlament, ca una dintre primele vizite să fie la Bucureşti, după ce vom conveni' (asupra ei), a spus Filip. Potrivit premierului desemnat, vecinătatea României oferă multe oportunităţi Republicii Moldova, atât sociale, cât şi economice şi energetice. 'Republica Moldova este într-o situaţie fericită ştiind că se află lângă România, pentru că putem obţine mai multe facilităţi. Aici vorbim şi de preţuri la medicamente, pentru că putem obţine preţuri mai bune de la producători dacă procurăm împreună cu România un lot mai mare, de preluarea legislaţiei europene. Avem aceeaşi limbă, iar acest lucru ne favorizează foarte mult. În prim plan este şi securitatea energetică', a declarat Pavel Filip.

Potrivit Timpul.md, mai mulţi oficiali şi politicieni de la Bucureşti au salutat desemnarea lui Pavel Filip în calitate de candidat la funcţia de premier, calificând acest eveniment drept 'o deblocare a crizei politice'. Luni, preşedintele României, Klaus Iohannis, a reconfirmat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu şeful legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, sprijinul României pentru Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa în învestirea cât mai grabnică a guvernului de la Chişinău, care să îşi asume reformele atât de necesare şi de aşteptate de cetăţeni, să menţină ca prioritate implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi să continue proiectele comune cu România, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.