Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ponta despre posibilitatea ca România să primească 7000 de refugiați

refugiati

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că la Guvern nu există niciun document oficial cu privire la redistribuirea în România a 7.000 de refugiaţi, informaţie publicată de către ziarul britanic Daily Mail. 

"Asta a apărut într-un ziar din Marea Britanie, în Daily Mail. Nu există la Guvernul României niciun fel de document de niciun fel referitor la această cifră de 7.000 de refugiaţi. În perioada când nu eram la Guvern, era domnul Oprea interimar, a existat o discuţie în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi probabil şi cu preşedintele pe această temă", a afirmat Ponta într-o emisiune la RTV.

Vezi şi: ALERTĂ Plan de ultimă oră al UE: România ar urma să preia 7000 de refugiaţi

Un plan de urgenţă al Uniunii Europene ar prevede redistribuirea între statele membre prin cote obligatorii a circa 160.000 de refugiaţi, dintre care România ar urma să preia 7.000, a scris joi publicaţia britanică Daily Mail. 

La fel cum a fost formulată şi iniţiativa precedentă, conform Daily Mail, cotele de refugiaţi vor fi calculate printr-un algoritm ce va avea în vedere PIB-ul fiecărei ţări, populaţia ei, rata şomajului şi numărul de refugiaţi deja găzduiţi. În cazul României, dacă în acea propunere cota obligatorie ar fi fost de 2.362 de refugiaţi, conform noii iniţiative prezentate de publicaţia britanică acum România ar urma să fie obligată să preia 6.937 de refugiaţi, respectiv 4,33% din cei 160.000.

Veyi și: Băsescu tună şi fulgeră: Criza refugiaţilor, generată de Occident. Atac la Merkel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.