Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce subiecte s-au dat la proba de limba română a Bacalaureatului

bacalaureat

Candidații care au susținut luni proba de limba și literatura română scris a examenului de Bacalaureat (de la profilele real și tehnologic) au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza textului "Madona" de Tudor Mușatescu.

La subiectul al doilea candidaților li s-a cerut să scrie un text argumentativ, de 150 — 300 de cuvinte, despre rolul jocurilor de calculator în viața tinerilor.

Ultimul subiect a fost redactarea unui eseu, de 600 — 900 de cuvinte, în care să se prezinte tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat.

Absolvenții de liceu cu profilele uman, vocațional — pedagogic au avut de rezolvat, la primul subiect, cerințe pe baza textului la prima vedere "Citadela sfărâmată" de Horia Lovinescu.

La cel de-al doilea subiect au avut de scris un text argumentativ, de 150 — 300 de cuvinte, despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

Ultimul subiect le-a cerut candidaților să redacteze un eseu, de 600 — 900 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.