Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce sumă câștigă, de fapt, pe lună Traian Băsescu: sume de invidiat încasate de la stat

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a prezentat, la România TV, primul fluturaș de pensie, primit după plecarea de la Cotroceni. Băsescu a explicat că a ieșit la pensie în noiembrie 2014, iar primul venit încasat a fost de 2.987 de lei. Fostul președinte a explicat că îl interesează pensia, pentru că este singurul venit sigur pe care îl are, restul ar putea fi retrase prin diverse decizii ale Parlamentului.

Citește și: Traian Băsescu a dezvăluit ce pensie primește: Fostul președinte și-a prezentat primul fluturaș de pensie! Atac dur la adresa unui cunoscut personaj

Traian Băsescu a explicat că aceasta este pensia care i s-a calculat după 44 de ani și șase luni de muncă. De asemenea, el a explicat că primește indemnizația de 75% din salariul președintelui, conform legii, însă a precizat că o astfel de sumă poate să dispară oricând printr-o decizie a Parlamentului.

În ciuda faptului că în acest moment fostul președinte ridică o pensie mică în raport cu funcțiile deținut, totuși  Traian Băsescu trăiește foarte bine din sumele încasate lunar de la statul român. Conform propriei declarații de avere, Băsescu a primit pentru funcția de senator suma de 2767 de lei, dar conform noii grile din Legea salarizării unitare în acest moment indemnizația a crescut și fostul președinte încasează peste 13.000 de lei, sumă la care se vor adăuga sporuri, pentru că este și președinte de comisie parlamentară.

Pe parcursul anului 2016, Traian Băsescu a încasat pensie în valoare de 37.956 de lei. De asemenea, din indemnizația de fost președinte a încasat 139.200 de lei.

Consultați AICI declarația de avere a lui Traian Băsescu.

Potrivit Legii 406/2001, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui României în exerciţiu.

Alte drepturi stabilite de lege sunt folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.