Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să înțeleagă PSD

www.stiripesurse.ro
Mihai Tudose, Liviu Dragnea râde

Liviu Dragnea și-a pierdut libertatea de acțiune. Când trebuie să ia măsuri radicale, o mână nevăzută îl oprește. Am văzut asta în cazul lui Shaideh, am văzut asta în cazul lui Grindeanu și acum în cazul Tudose. Dacă în cazul lui Shaideh a primit un răspuns negativ de la președintele Iohannis, în celelalte cazuri s-a jucat altfel.

PSD-iștii au recunoscut că nu s-au așteptat la niciuna din nominalizări. Nici la Grindeanu, nici la Tudose. Baronii locali s-au împotrivit, dar Dragnea a mers mai departe.

Deși Grindeanu era suspect de colaborare cu serviciile de informații, Dragnea l-a nominalizat și a încercat chiar să îl „spele” public pentru faptul că a făcut parte din comisia de control parlamentară.

În cazul lui Tudose, avem cam același tip de joc. Fără a fi unul dintre cei mai puternici lideri ai social democraților, Tudose este nominalizat de Dragnea. Decizia a luat prin surprindere baronii social democrați. Surse politice au spus că numirea a fost convenită cu Iohannis. În acest caz, am putut vedea că președintele l-a acceptat imediat, ceea ce ar putea confirma teza negocierii dintre Dragnea și Iohannis.

Observăm, așadar, că atunci când vine vorba de decizii care au impact și în afara partidului, Dragnea nu mai are libertate totală de acțiune. Deși are forța partidului în spate, deși PSD a câștigat alegerile, când vine vorba de decizii cu impact deosebit, Dragnea joacă la impuse.

În spațiul on-line, au început să existe voci care spun că Dragnea este o „păpușă în mana serviciilor”. Toate aceste momente, când Dragnea evită confruntările cu Iohannis, pot fi interpretate ca decizii impuse din altă parte. Poate fi așa sau poate fi doar frica de a nu intra într-un conflict mult mai dur, care să îl ducă la pierderi mult mai grele.

Dosarul din instanță, condamnarea mai veche, atacurile succesive venite din partea Rise Project, cu privire la averea fabuloasă dobândită, îl fac pe Dragnea vulnerabil. Acum, știrea că procurorii brazilieni care au început cercetările vine să mai puncteze încă o dată faptul că liderul PSD este sub un tir puternic.

PSD ar trebui să înțeleagă că Liviu Dragnea va fi din ce în ce mai vulnerabil. Va avea o marjă de mișcare din ce în ce mai mică. Președintele PSD va fi mai atent la propria persoană, va încerca să facă totul pentru a se salva, chiar cu riscul de a lua decizii în defavoarea partidului pe care încă îl conduce.

Dragnea nu mai este dedicat 100% intereselor comune ale PSD ci este obligat să urmărească și interese personale divergente. Care este natura acestora, aproape că nu mai contează. Contează că PSD este nevoit să își privească președintele (și) ca pe o posibilă amenințare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.