Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vrea cel care l-a ajutat pe Trump să ajungă președinte: Cerere interesantă a unui hacker român

Marcel Lehel Lazăr Guccifer

Arădeanul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut şi sub numele de hackerul "Guccifer", condamnat la închisoare pentru spargerea conturilor de e-mail ale mai multor personalităţi române şi americane, a solicitat marţi Tribunalului Arad contopirea pedepselor pe care le-a primit pentru faptele sale în SUA şi România.

Condamnat la 52 de luni de închisoare de către un judecător din Alexandria, Virginia (SUA) şi la 7 ani de detenţie de Tribunalul Bucureşti, hackerul "Guccifer" a compărut cu solicitarea sa în faţa instanţei de la Tribunalul Arad, judecătorul stabilind ca un nou termen de judecată data de 23 martie 2017.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

"Cauza s-a amânat pe 23 martie 2017 pentru emiterea unei adrese către MI - Centrul de Cooperare Internaţională pentru a se cunoaşte perioada executată în detenţie de către contestator", a declarat, pentru AGEPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban.

Potrivit acesteia, la acest termen, condamnatul a cerut contopirea pedepselor, după ce la termenul din 27 februarie, instanţa i-a pus în vedere să depună o copie după hotărârea de condamnare din SUA.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

Marcel Lehel Lazăr (45 ani) a fost condamnat în septembrie 2016 la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia.

"Guccifer" a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.

Citește și: IMAGINI din camera în care Kim Kardashian a fost jefuită: Ce au arătat anchetatorii

Lazăr a declarat în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuinţa acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate naţională au respins afirmaţiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

Hackerul este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului preşedinte american George W. Bush şi Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

Citește și: iPhone vine cu o schimbare majoră: La ce a decis să renunțe Apple

În România, Marcel Lazăr Lehel a primit, în 2014, o condamnare de 7 ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află fostul director al SRI, George Maior, şi europarlamentarul PSD, Corina Creţu.

Lehel este încarcerat în România din octombrie 2016, când a fost adus din SUA şi închis la Penitenciarul Rahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.