Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai importanta declaratie a lui Johannis din acest mandat!

Presedintele Romaniei a avut putine declaratii sau actiuni concrete care sa regleze sistemul politic intern desi in plan extern intarirea relatiilor cu Turcia intr un context extrem de volatil pentru securitatea Romaniei in fata unei degringolade de securitate internationala a reprezentat pentru mine personal in atu al lui Johannis.

Insa, in materie de politica interna, Klaus Johannis nu a facut declaratii sau gesturi categorice. A adus in schimb pe fondul unei lasitati politice din partea partidelor fara precedent in istoria Romaniei un guvern fara apartenenta politica, cel putin aparent. Un guvern pe care sub presiunea unei imagini proaste a clasei politice cetatenii l au considerat salvator.

Fara a intra in detaliile subterane ce au vizat formarea guvernului sau performanta acestuia nu pot decat sa constat si sa apreciez ca Johannis a inteles ca nu putem inversa democratia: societatea civila institutionalizata sa guverneze iar partidele politice sa fie in opozitie.

De aceea prin declaratia de astazi prin care afirma ferm ca dupa alegerile din noiembrie NU POATE REZULTA DECAT UN GUVERN POLITIC aseaza in sfarsit societatea politica si societatea civila la locul lor in democratie: Respectiv politicienii sa guverneze sub monitorozarea societatii civile puternica organizata dar mai important decat toate FARA APETENTA PENTRU GUVERNARE.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.