Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai importantă dezbatere electorală din lume. Hillary Clinton vs Donald Trump

Mai sunt doar câteva ore până la prima confruntare directă dintre cei doi candidaţi la Casa Albă, un moment extrem de aşteptat. Dezbaterea dintre democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump va avea loc în această noapte şi se anunţă a fi "cea mai importantă dezbatere electorală din lume", după cum notează presa americană.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Duelul electoral, programat să se desfăşoare la o universitate din Long Island, New York, va începe la ora patru dimineaţa, ora României, fiind structurată pe şase segmente de câte 15 minute.

Citeşte şi: Scandalul din RATB se lasă cu repercusiuni. Vezi ce riscă controloarea AGRESOARE (VIDEO)

„Direcţia în care se îndreaptă America”, „Drumul spre prosperitate” şi „Securitate naţională” se numără printre temele de discuţie deja stabilite. De menţionat că vor mai exista alte trei teme, ce vor fi alese de moderator din actualitatea ultimelor zile.

Aşteptările mass-media sunt uriaşe: este posibil ca audienţa în SUA să fie în jur de 100 de milioane de telespectatori, comparabilă cu a unei finale a campionatului de fotbal american. Recordul de până acum în materie de confruntări electorale la TV este de 80 de milioane de telespectatori, la dezbaterea din 1980 dintre democratul Jimmy Carter, aflat la finalul mandatului prezidenţial, şi republicanul Ronald Reagan, care avea să-i urmeze la Casa Albă.

Aşteptările mass-media sunt uriaşe: este posibil ca audienţa în SUA să fie în jur de 100 de milioane de telespectatori, comparabilă cu a unei finale a campionatului de fotbal american. Recordul de până acum în materie de confruntări electorale la TV este de 80 de milioane de telespectatori, la dezbaterea din 1980 dintre democratul Jimmy Carter, aflat la finalul mandatului prezidenţial, şi republicanul Ronald Reagan, care avea să-i urmeze la Casa Albă.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi spune că România a intrat într-o nouă fază

Moderator va fi Lester Holt de la NBC News. Pentru a stabili ordinea candidaţilor, s-a dat cu banul. Clinton a câştigat şi a ales să răspundă prima. Ea va avea la dispoziţie două minute, urmate de un interval egal pentru Trump. În următorul segment de un sfert de oră, ordinea se va inversa. Stafful de campanie al democratei ar prefera ca moderatorul să corecteze afirmaţiile false ale celor doi candidaţi, în timp ce republicanul susţine că fiecare ar trebui să îl corecteze pe celălalt.

Donald Trump a renunţat, se pare, la ideea de a o invita în public, în primul rând, pe Gennifer Flowers, amanta din tinereţe a fostului preşedinte Bill Clinton, soţul candidatei democrate de acum. Rămâne de văzut dacă el va mai folosi porecla favorită, "crooked Hillary" (Hillary cea necinstită). În campania internă a republicanilor, chiar în dezbaterile televizate, el le-a aruncat adesea rivalilor săi apelative jignitoare, care au făcut deliciul unora dintre fanii săi. Trump "nu va fi robotizat şi nu va avea un scenariu pregătit", a anunţat şefa campaniei sale, Kellyanne Conway.

Citește și: ATAC ARMAT în Franța: Trupele speciale intervin în FORȚĂ / UPDATE

Hillary Clinton, mai puţin pitorească în exprimare, nu s-a ferit să-şi caracterizeze adversarul drept inapt temperamental pentru Casa Albă. Ea are avantajul participării la multe dezbateri cu un singur interlocutor, care presupun discuţii mai detaliate, în timp ce Trump nu are experienţă decât în formatul cu mai mulţi contracandidaţi. Managerul de campanie al lui Clinton a declarat: "ceea ce nu dorim să avem este un fel de dublu standard, în care Donald Trump este premiat pentru cele mai mari progrese, în timp ce Hillary Clinton este judecată pe baza unor detalii ale politicii".

Un sondaj Reuters/Ipsos arată că jumătate din alegătorii americani contează pe dezbateri pentru a-şi forma o opinie decisivă. În acelaşi timp, 61% speră ca dezbaterea să fie decentă şi nu sunt interesaţi de încrâncenarea care a marcat campania de până acum. Diferenţele între candidaţi în sondaje nu sunt mari - candidata democrată are potrivit Reuters un avans de 4%. Punctul comun al celor doi candidaţi - ea în vârstă de 68 de ani, el de 70 - este că opiniile electoratului despre ambii sunt majoritar negative. După sondaje, dacă alegerile ar avea loc azi, Hillary Clinton ar deveni prima femeie preşedinte din SUA. După dezbatere, procentele s-ar putea schimba.

Citeşte şi: ELCEN anunță că, de marți, nu mai dă apă caldă în București

Preşedintele Barack Obama va urmări evenimentul "în fundal", în timp ce lucrează, aşa cum face de obicei seara, a anticipat purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.