Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare ofensivă pentru recucerirea oraşului Mosul. 'Jihadiştii sunt DISPERAŢI' - FOTO/VIDEO

wikipedia.com
mosul irak

Premierul irakian, Haider al-Abadi, a anunţat începerea unei operaţiuni militare de proporţii pentru redobândirea controlului asupra oraşului Mosul, ultimul bastion al Statului Islamic din ţară.

Forţele guvernamentale au eliberat duminică 17 localităţi aflate sub controlul jihadiştilor, a declarat comandantul armatei irakiene, Abdulamir Yarallah, care a menţionat că în acest moment se avansează din mai multe direcţii spre aeroportul din Mosul, care se află în sudul oraşului.

content-image

"Suntem capabili să anunţăm acum demararea unei noi faze în această operaţiune. Avansăm puternic din Nineveh pentru eliberarea oraşului Mosul, a spus premierul irakian.

Un alt comandant al armatei anunţase anterior că forţele militare ale poliţiei au preluat controlul în mai multe localităţi de lângă Mosul, printre care şi Athbah, lucru care le dă o poziţie ideală pentru o ofensivă nouă asupra aeroportului din Mosul.

"Am lanasat operaţiunea noastră la ora 7am şi vom continua atacul spre aeroport", a spus Abbas al-Juburi, şeful forţei de intervenţie rapidă a poliţiei irakiene.

content-image

Cerul din sudul Mosului este plin de fum negru, ca urmare a bombardamentelor efectuate de aviaţie şi artilerie, în timp ce mii de militari se îndreaptă spre sudul oraşului în blindate şi tancuri.

"Jihadiştii din ISIS sunt disperaţi. Acum se străduiesc să fugă, pe fondul unei ofensive fără precedent în Mosul. Vor încerca însă să provoace cât mai multe daune şi să lase cât mai multe victime în urma lor", a menţionat al-Juburi.

Un corespondent Al Jazeera, Osama Bin Javaid, transmite că Mosulul este flancat pe partea estică de forţele antiteroriste irakiene, în sud se află dispuse forţele speciale ale poliţiei, iar în nord se află un contingent puternic al armatei, susţinut de voluntarii şiiţi.

Potrivit acestuia, în Mosul se află peste 750.000 de persoane rămase captive de confruntările violente.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.