Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai scurtă şedinţă şedinţă din istoria Parlamentului a stârnit scandalul: Celebrul Florin Iordache a dat explicațiile

Inquam Photos / George Calin
senat parlament gol

A fost din nou scandal în Parlamentul României între Putere şi Opoziţie. Convocată în regim de urgenţă, şedinţa Camerei Deputaţilor nu a mi avut loc din cauza lipsei de cvorum. Înlocuitorul lui Liviu Dragnea, aflat în vacanţă, Florin Iordache a explicat ce s-a întâmplat. Fostul ministru al Justiţiei spune că Opoziţia nu are dreptate şi a explicat cum a fost convocată această şedinţă.

Citește și: Lovitura de imagine la adresa PRO Tv în urma unor acuzații foarte grave! Ce spun reprezentanții companiei

"Am avut o consultare telefonică cu cei din Biroul permanent şi cu liderii de grup. Eram obligaţi să stabilim o şedinţă în care să anunţăm de ordonanţele sesizate. Am stabilit ca şedinţa să aibă loc azi la ora 15. Preşedintele Camerei a convocat sesiunea extraordinară. Nu a fost însă cvorum. Trebuia să stabilim cărei comisii dăm OUG. Trebuie citit regulamentul şi Constituţia în întreg. Camera a fost convocată regulamentar. Cei din Opoziţie puteau stabili în altă zi, dar trebuia să ne întâlnim în şedinţă.

Citește și: Ministrul german al Agriculturii vine cu acuzații fără precedent : Ce ar fi fost în spatele contaminării ouălelor

Au fost 9 voturi pentru şi doi împotrivă. Ieri am avut o consultare cu colegii. Comitetul liderilor PSD, ALDE şi UDMR au fost de acord ca azi să fie sesiune extraordinară. A fost o şedinţă informală prin telefon pentru a stabili data. Secretarul general a vorbit cu fiecare membru al Biroului Permanent. Le-am mulţumit colegilor şi le-am spus că îi aştept la 1 septembrie. Dacă însă Guvernul va veni cu legi organice, Camera sesizată va trebui să fie convocata", a explicat Iordache.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a precizat marţi că preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, este în vacanţă, acesta fiind "un drept regulamentar". Întrebat unde este Liviu Dragnea, Iordache a spus: "Este în vacanţă. E un drept regulamentar".

El a adăugat că este normal ca persoana care a convocat sesiunea extraordinară să nu participe dacă avea o vacanţă programată la un anumit moment. "Fiecare dintre noi, şi eu şi dumneavoastră şi colegii mei, avem dreptul la vacanţă. Dacă fiecare dintre noi avem vacanţa programată la un anumit moment nu putem să ne stabilim vacanţa după ordonanţele pe care le va avea Guvernul", a menţionat Iordache.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile, de marţi până vineri, vicepreşedintelui acestui for, Florin Iordache. "În perioada 8-11 august atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor", este decizia Camerei care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.