Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia ia măsuri dure împotriva imigranţilor: Ce au decis autorităţile

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Cehia îşi va consolida securitatea la frontiera cu Germania, de teama unui aflux de imigranţi care nu au reuşit să obţină azil în această ţară, a anunţat miercuri ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, potrivit AFP. "Măsurile de protecţie la frontiera ceho-germană vor fi sporite", a declarat el presei, în marja consiliului de miniştri.

"Sunt lideri germani care spun că unii dintre solicitanţii de azil respinşi trebuie expulzaţi. Prin urmare există o temere că ei vor încerca să treacă ilegal frontiera spre alte ţări, printre care şi Cehia", a adăugat ministrul. Chovanec mai anunţat că vor fi luate măsuri în vederea asigurării protecţiei 'ţintelor moi', printre care centre comerciale şi locuri pentru manifestaţii culturale şi sportive. "Situaţia în Europa este hectică şi dinamică. De aceea trebuie să reacţionăm rapid", a spus el. Germania, care a primit în 2015 peste un milion de imigranţi, a fost duminică scena primului atentat sinucigaş revendicat de Statul Islamic comis pe teritoriul său, la Ansbach, în Bavaria, soldat cu 15 răniţi şi cu moartea autorului său, un sirian căruia i s-a respins cererea de azil.

Acest atentat s-a produs la doar câteva zile după un atac cu toporul într-un tren comis de un solicitant de azil înregistrat ca afgan, care a jurat credinţă SI. Peste 200.000 de solicitanţi de azil respinşi ar putea fi expulzaţi, însă se află în continuare în Germania, potrivit lui Armin Schuster, expert pe afaceri interne al CDU, partidul cancelarului german Angela Merkel, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.