Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia înăsprește măsurile de indentificare pe aeroporturile internaționale și la granițe

cehia harta

Guvernul ceh a aprobat luni introducerea unor sisteme de identificare a numerelor de înmatriculare ale vehiculelor şi a trăsăturilor faciale la aeroporturile internaţionale din provincie, informează Xinhua. Toate aeroporturile internaţionale din Cehia vor fi dotate şi cu scanere pentru documentele de identitate şi cărţile de îmbarcare. 

Premierul Bohuslav Sobotka a anunţat într-o conferinţă de presă că noile măsuri de securitate vor costa aproximativ 672 de milioane de coroane (circa 25,5 milioane de euro). Fondurile necesare vor fi asigurate de guvern, iar sistemele vor fi funcţionale înainte de sfârşitul anului 2020. Alte 89 milioane de coroane (3,4 milioane de euro) sunt prevăzute pentru modernizarea securităţii pe aeroportul din Praga. 

Potrivit ministerului de interne, aeroporturile internaţionale din Karlovy Vary, Brno, Ostrava şi Pardubice nu au sisteme de securitate suficient de bine integrate, au o capacitate redusă de control al obiectelor periculoase şi substanţelor chimice, nu sunt acoperite de detectoare de radiaţii şi prezintă deficienţe în privinţa accesului în zonele interzise publicului. Ministerul intenţionează să le aducă la acelaşi nivel cu aeroportul internaţional din Praga din punct de vedere al siguranţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.