Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei de la UDMR au adunat peste 31.500 de semnături în judeţul Covasna pentru susţinerea Minority SafePack

sigla UDMR
UDMR

UDMR Covasna a adunat peste 31.500 de semnături pentru susţinerea Iniţiativei Cetăţeneşti Europene Minority SafePack, care îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone din Europa. Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că deşi organizaţia judeţeană şi-a atins obiectivul stabilit, campania de strângere de semnături continuă.

'La noi în judeţ, într-o lună de zile, deci din 27 septembrie şi până în 27 octombrie, am finalizat ce ne-am propus, chiar am depăşit. Scopul a fost să adunăm 30.000 de semnături, iar noi am strâns 31.567 până azi, la ora 9 dimineaţa, şi se mai strâng în continuare', a declarat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, iniţiativa cetăţenească este bine-venită, deoarece comunitatea maghiară are o serie de doleanţe şi probleme specifice nerezolvate de multă vreme, cum ar fi înfiinţarea unei universităţi de stat cu predare în limba maternă, folosirea simbolurilor identitare proprii şi autonomia teritorială după model european.

Proiectul Minority SafePack a fost iniţiat de membri ai UDMR şi FUEN (Federaţia Minorităţilor Naţionale din Europa) care şi-au propus să adune, în decurs de un an, un milion de semnături din mai multe state europene, dintre care 250.000 de semnături din România, pentru susţinerea drepturilor minorităţilor.

Minority SafePack are ca motto "Nu eşti singur. Un milion de semnături pentru diversitatea Europei" şi îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone europene în următoarele domenii: limbi regionale şi minoritare, cultură şi învăţământ, politica regională, reprezentare publică, egalitate, audiovizual şi alte instrumente media, sprijin regional (de stat).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.