Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei patru călăreți ai Apocalipsei politice sunt aici

”O apocalipsă (în greacă: ἀποκάλυψις apokálypsis, „ridicarea voalului” sau „revelație”) este o dezvăluire a ceva ascuns majorității omenirii într-o epocă dominată de minciună și de concepții greșite.”

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Politica românească trece printr-o transformare radicală și semnele sunt extrem de clare, pentru cine vrea să le vadă. De vreun an tot ”predic” asta, dar e de-a dreptul penibil refuzul mai tuturor politicienilor de a accepta evidența.
Pentru a evita supraaglomerarea pușcăriilor, îmi voi face datoria creștinească de a le deschide ochii și voi prezenta pe larg cei patru factori majori care au declanșat deja această evoluție ce ne duce spre un nou fel de a face politică în România.

1. Guvernul nu mai are bani de furat!

Numai chiorii de primari care au trecut în acest ”mercato” la PSD nu văd asta. Guvernul nu își mai poate permite investiții majore în infrastructură pentru că nu mai are de unde colecta bani de dat cu dedicație. Românul e sărac, firmele sunt sugrumate, de unde să le mai vină miniștrilor bani cu care să se laude că fac minuni? Dacă nu v-ați prins, Bugetul nu se umple singur, ci zeciuind buzunarele românilor, fie ei angajați sau angajatori. După care vine politicianul șmecher și se laudă că i-a dat drum, țeavă sau pensie. Pe banii cui, oare? Dar, prost nu e cel ce minte, ci cel ce crede... ”ca prostu`”...

Din fericire, dacă Guvernul nu are bani, politica nu mai este o afacere rentabilă pentru ”băieții deștepți”. Dacă nu pot dirija bani de la Guvern către firmele de construcții, ei pentru ce și-au mai cumpărat mandate grase de primari, parlamentari sau miniștri? Cei care au dat câte 100.000 euro pe un mandat de parlamentar s-au gândit că vor scoate măcar înzecit, dar uite că acum nici măcar nu îi pot recupera. Cei ce s-au obișnuit să vândă astfel de posturi, ce interes mai au, dacă văd că nu vor mai avea clienți de prostit și vămuit? Fără un profit gras și imediat, pentru ce naiba să mai facă ei politică?

2. Câinii Justiției sunt liberi!

În ultimii zece ani ne-am obișnuit să credem că Băsescu are control asupra Justiției. O fi avut, poate, cât era încă în ”putere”, fie și datorită obedienței clasice a românului către șeful cel mare. Dar, de prin 2013, văd semne clare că lucrurile nu mai stau așa. Poate mai are influențe pe ici pe colo, dar sunt sigur că nu e el la butoane acum. Nu știu cine e, nici măcar nu sunt sigur că e cineva, de fapt.

Observăm cu toții, însă, că în acest an s-a declanșat o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva politicienilor corupți. Și, de obicei, astfel de acțiuni tind să scape de sub control. Sunt revoluții care devin mai mari decât cei ce le-au declanșat. Da, revoluțiile aduc inevitabil și victime colaterale, dar cine are ochi și minte să facă bine să se dea la o parte din calea tavălugului. Iar cine a făcut ”vrăji” financiare să plătească!

Până acum, își permiteau toți să bage mâna pâna la cot. Cine să îi oprească? Luau destul ca să își cumpere și liniștea, pe lângă vile, jeepane și amante. Dar, acum, iaca, pe lângă că nu mai sunt bani, nu le mai poate garanta nimeni nici ”protecție”. Dacă nu mai pot fura liniștiți și riscă pușcăria, pentru ce naiba să mai facă ei politică??

3. SUA și UE nu își mai pot permite o Românie putredă!

Vă mai amintiți vizita inopinată a Victoriei Nuland din ianuarie 2014? Când Ponta s-a făcut că are brusc o treabă cu familia prin Italia, doar că nu știa nici socru-său de ea. Încerca omul să mascheze faptul că doamna îl scosese din lista de întâlniri. Asta era după ce Victoraș ieșise, imediat după Revelion, și anunțase că EL e exponentul luptei anti-Băsescu, că îi cheamă în spatele lui pe toti cei 7 milioane de votanți de la Referendum. În condițiile în care prezidențiabilul USL era Crin Antonescu, nota bene. Dar, americanii s-au prins îndată cine va fi adevăratul candidat și de aceea s-a schimbat peste noapte traseul prin Europa al doamnei cu gura slobodă.

Ați remarcat că în aprilie, aceeași doamnă a anunțat că SUA se vor concentra pe lupta împotriva corupției din Balcani? Ați văzut vreun pușcaș marin fugărindu-i pe Mazăre și Nicușor? A fost dus Hrebenciuc la Parchet cu un tanc Abrams? E vreun lunetist pe Parlament, cu ținta pe nădragii lui Ilie Sârbu? NU! Dar, am auzit că, în ianuarie, Victoria Nuland a stat numai 30 de minute cu Băsescu și o oră cu șefii procurorilor.

Nu vreau să spun că Justiția și-a găsit alt stăpân, nici vorbă! Eu cred doar că li s-a garantat libertate deplină în acțiune. Și li s-a asigurat. Că doar e simplu... Cine e tata și cine e mama României? Cine asigură securitate și cine finanțează această țară? SUA și UE! Vă mai amintiți suspendarea fondurilor europene din toamna lui 2012? Ce președinte și ce premier își mai permit să riște asta? Nu e aceasta o nuia destul de bună ca să îi forțezi să își ia labele de pe Justiție?

Să nu mă luați cu naționalismul! For Christ`s sake! Suntem în plin război rece, tranșeele NATO sunt la noi, deștepților, Ucraina e ”no man`s land”! Cum era să îi lase americanii pe ruși să își facă de cap în Germania Federală? Cine credeți voi că riscă un război mondial din cauza unui Hrebenciuc nesătul sau a unui țângău prostănac?

4. Românii nu mai pot fi prostiți!

În calculele lor, făcute după vechiul sistem, partidele se bazează că dacă au Președintele vor tăia și vor spânzura în țara asta. Iliescu și Băsescu au băgat o așa spaimă în politicianul român, încât îl cred pe nenea de la Cotroceni un tătuc mai mare decât este.

Ideea de bază până acum a fost că președintele numește premierul după cum vrea și atunci partidul lui stăpânește România. Logica hoțului: îl punem acolo, iar el va avea grija de noi, ăștia veniți la făcut afaceri în politică. Fals! Povestea asta nu mai ține!

Cu ce l-a ajutat pe Năstase că l-a avut pe Iliescu președinte? Au făcut tandem 4 ani, miniștrii lui au furat și șpăguit până le-au crăpat curelele. Unde sunt acum toți șmecherii de atunci: Năstase, Hrebenciuc, Miky Șpagă, Ilie Sârbu? În pușcărie sau pe drum spre ea...

Marele Băsescu! Președinte jucător cu premier marionetă! Putere totală! Dar, cât au stat la guvernare, cât a ținut dictatura prezidențială în România? Din 2009 până în primăvara lui 2012... Când românii au ieșit în stradă și i-au scos pe nas lui Băsescu infatuarea. Uite așa, cu toată șmecheria marelui președinte și slugărnicia micului premier, guvernarea băsistă nu a rezistat nici măcar până la sfârșitul mandatului parlamentar, cum se obișnuiseră toate guvernele de până atunci.

Despre ce vorbim? Cine conduce cu adevărat România? Poporul, zic eu! Dar oamenii ăștia refuză să vadă. Și continuă să meargă pe logica de bișnițar politic, patentată de Hrebenciuc: ”Îi prostim că suntem mai buni, luăm puterea și 4 ani furăm cât ne duce spatele. Apoi, ne odihnim următorii 4 ani, până fură aialalți.” Nu-i bai! Continuați, băieți, continuați! Numai așa putem să scăpăm de voi. De chiftele încă mai are bani țara asta...

 

Aveți încredere! Schimbarea e aici! Are loc în fiecare zi! Uneori mai încet, alteori mai spectaculos, dar ea se produce sigur! Și nimic nu o poate opri!

Cu ajutorul acestor patru ”călăreți” ai apocalipsei politice, cei ce s-au angajat să fie în slujba cetățeanului se vor cerne. Vor rămâne doar cei ce vor dori cu adevărat să facă ceva pentru comunitate, fie ea sătească, județeană, națională sau internațională. Vor rămâne doar cei ce vor dori mai mult să își ajute semenii, decât să se ghiftuiască pe ei înșiși. Vor rămâne doar cei ce vor considera politica o meserie, nu o afacere, și se vor mulțumi cu salariul, ca și ceilalți muncitori la stat. Vor rămâne doar cei ce vor dori să fie oameni față de oameni și nu lupi paznici la oi...

"Politicienii români trebuie să se trezească: politica nu mai este o afacere rentabilă. Eu sunt nou, dar cei vechi ar trebui să se fi prins deja anul acesta ca nu mai merge cum mergea pe vremea lor. Nu mai sunt bani la guvern si justiția și-a dat drumul la câini. Cine vrea bani să facă afaceri, nu politică. Cine nu vrea să înteleagă că nu mai merge cu șmenuri va plăti, cum au început să plătească mulți" - senator Cristian Bodea, 15 ianuarie 2014, hotnews.ro*

*Senatorul liberal Cristian Bodea ii propune premierului Ponta sa desfiinteze Parlamentul prin OUG: Facem o democrație originală. Ne putinizăm sau nu?

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.