Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bogat român, dat de ANAF pe mâna DNA. Legături cu PSD

ioan niculae

Procurorii DNA efectuează joi dimineaţă mai multe percheziţii la domiciliul miliardarului Ioan Niculae şi la sediile firmelor sale. Potrivit unor surse judiciare, ancheta DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizează cercetarea unor aspecte infracţionale semnalate de ANAF, referitoare la tranzacţiile comerciale dintre SC Interagro SA şi SC Libarom Agri SRL, privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare.

Dosarul a demarat la DNA ca urmare a unei sesizări formulate de ANAF - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate în urma inspecţiei la firma Interagro, vizând tranzacţiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro - Libarom Agri SRL şi SC Interagro SA - SC Insomar Cercetări şi Marketing Politic SRL, cercetări referitoare la infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vezi şi: Percheziţii DNA în Bucureşti şi două judeţe. Cel mai bogat român, vizat de procurori

Relaţionarea dintre Interagro şi Insomar a făcut deja obiectul unui dosar în care s-a pronunţat o hotărâre de condamnare. Ioan Niculae se află în închisoare după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD".

Sursele au precizat că, referitor la societăţile Interagro - Libarom Agri, în Raportul de Inspecţie Fiscală nr. 64.144/17.12.2012, se arată că în perioada 2008 - 2009 între cele două firme s-au desfăşurat mai multe tranzacţii comerciale în baza contractului ce avea ca obiect ''realizarea, prelucrarea şi implementarea de către prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) şi plasarea acestora pe suporturi media''.

Aceleaşi surse au menţionat că se prevedea că Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

În baza acestui contract, Libarom a emis către Interagro facturi în valoare totală de 43.131.000 lei, iar în perioada august 2008 - mai 2009 au fost întocmite mai multe procese verbale între cele două firme, prin care se atesta îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract.

Interagro nu justifică prin documente că serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă, prin nerespectarea reglementărilor, cheltuieli deductibile în suma totală de 36.245.000 lei, remise de Libarom Agri SRL.

SC Interagro SA a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, compusă din taxă pe valoare adăugată: 6.886.550 lei, impozit pe profit: 4.551.619 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.